Gündoğdu'nun çilesi nihayet bitiyor

Gündoğdu’nun çilesi  nihayet bitiyor
Geçtiğimiz günlerde Gündoğdu Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya gelen AKP Milletvekili Salih Koca, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verirken, mahalle halkına birde geçit müjdesi verdi.Mahalle halkının çevreyolunda yaşanan...

Geçtiğimiz günlerde Gündoğdu Mahallesi'nde vatandaşlar ile bir araya gelen AKP Milletvekili Salih Koca, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verirken, mahalle halkına birde geçit müjdesi verdi.
Mahalle halkının çevreyolunda yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak yoğun sorularına yanıtlar veren Milletvekili Salih Koca, mahalleye geçişi sağlayacak geçit için projeye onay çıktığını ve ihale sürecinin başlayacağını söyledi.
MAHALLE HALKI UZUN SÜREDİR
ÇİLE YAŞIYORDU
Hükümetin projeleri arasında yer alan çevreyolunun Eskişehir geçişinin genişletilmesi çalışmaları tamamlanırken, ortaya Gündoğdu Mahallesi için büyük sorunlar çıkmıştı.
Şerit genişletme çalışmaları nedeniyle mahalle girişi kapatılan çevreyolunda ne yapacağını bilemeyen mahalle halkı, evlerine gidebilmek için kilometrelerce yolu tepmek zorunda bırakılmıştı.
Evlerine ulaşmak ya da evlerinden şehir merkezine gidebilmek için Alpu kavşağına kadar gitmek durumunda kalan mahalle halkı, yaşadığı bu sorunu zaman zaman yaptığı eylemler ile ortaya koymuş, çözüm istemişti.
KAZALARDA YAŞANMIŞTI
Önü çevreyolu kapanan mahalleli pek çok kaza ile de sarsılmıştı.
Yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan kişilerin ölümle sonuçlanan kazaları tüm kenti yasa boğmuş, yetkililer çareyi refüjleri tel örgü ile kapatıp, yeni üst geçitler yaparak gidermişti.
Mahalleye girişlerin olmaması nedeniyle yaşanan sorun içinde harekete geçen yetkililer, mahalleye vergi dairesi önünden kıvrılıp çevreyolunu aşıp geçecek bir yolun yapımı için proje geliştirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de onay verdiği proje için ise artık iş ihaleye kaldı.
Yeni yolun mahalleye geçişi sırasında yaşanacak dar sokaklar sorunu nedeniyle kamulaştırmalarında Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılacağı proje için önümüzdeki günlerde çalışmaların başlaması bekleniyor.
Milletvekili Salih Koca, Gündoğdu halkı ile bir araya geldiği iftar yemeğinde bir aya kadar projenin kesin şeklini alacağını ve inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.