Gürol Yer: "Eskişehir hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı"
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, 75. Yıl Mahallesi’nde 5 Ocak’ta meydana gelen ve üç gencin yaşamını yitirdiği trafik kazasının yaşandığı noktada basın açıklaması yaptı. Yer, 14 yaşındaki Ayşegül Seliti, 20 yaşındaki Eren Akyol ve 27 yaşındaki Samiye Saygın’ı trafik terörüne kurban verdiklerini söyledi.
Mahallenin “ölüm yolu” olarak anılan güzergâhlarında denetimsizlik ve sorumsuzluğun en üst seviyede olduğunu savunan Yer, “Bu gerçekten sözün bittiği bir nokta, 14 yaşında Ayşegül Seliti, 20 yaşında beş gün sonra vatan görevine gidecek olan Eren Akyol, 27 yaşında Samiye Saygın’ı burada trafik terörüne kurban verdik. Hepsi hayatın baharındaydı, kendilerine rahmet ve şefaat temenni ediyoruz. 75. Yıl Mahallemizin tümüne, acılı ailelere, rahmetlilerin sevenlerine, bilenlerine çok samimi ve hissiyatla başsağlığı diliyoruz. Ölüm yolu haline gelen pek çok insanımızı kaybettiğimiz bu yol ve genelinde denetimsizliğin, sorumsuzluğun en üst noktada yaşandığı mahallemiz aynı acıları bir daha tekraren yaşamak zorunda kalmaz diye umuyoruz. 10 bin 600 nüfusa sahip mahallenin haklı talebi olan emniyet noktası bir polis merkezinin olmaması burada boşluk olarak durmaktadır. 1 anaokulu 2 ilkokul 1 ortaokul 2 lise olan mahallede maalesef gündüz ayrı bir hava, geceleri apayrı bir havada olumsuzluklar insanların gözleri önünde yaşanmakta, tedirginlik yaratmaktadır. Aileler, çocukları için gerçekten bir korku ve endişe içindedirler. Boş alanlar, karanlık sokaklar sebebiyle 75. Yıl mahallesi akşam olduğunda hayalet bir şehir görüntüsü olarak ortaya çıkmaktadır. Burası gerçekten ve haklı olarak Eskişehir merkezden kopuk değil merkeze bağlı olduğunu bir şekilde hissetmek istiyor” dedi.
Yetkililere seslenen Yer, mahalle halkının taleplerinin ivedilikle dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Mahalle sakinlerinin sesinin duyulması hem genel kurumların hem yerel kurumların buraya itina göstermeleri ivedilikle gereklidir. Bu noktada Eskişehir’de yeni göreve başlayacak Vali Sayın Dr. Erdinç Yılmaz’ı buradan öncelik olarak vesile ile 75. Yıl Mahallesine özellikle davet ediyoruz. Gelip insanlar ne yaşıyor, ne istiyor ve neleri bekliyor ilk ağızdan duysun diye vasıtanızla tavsiye ediyoruz. Eskişehir’in tüm dertleri bitmiş, tüm sorunları hallolmuş. Ölüm yolları düzeltilmiş, tüm olumsuzluklar sonlanmış, ve sıra yeni ilçe kurulmaya gelmiş. Burada kaybettiğimiz 3 fidan devamında kaybettiğimiz onlarca insanlarımız bu muhteremlerin zerre kadar vicdanına dokunmamış. Biz buna diyecek söz bulamıyoruz ancak ortaya şu gerçek çıkmış bulunmaktadır. Eskişehirlinin sorunlarını sorumlular duymuyor, görmek istemiyorlar ve işlerine gelmediği için gündem saptırmak sebebiyle alaka ilgi kurulamayacak konuları ortaya atıyorlar. İddia ediyoruz. Bu şehir hiç bu dönem olduğu kadar sahipsiz, kimsesiz kalmamıştı, yalnız bırakılmamıştı. Buradan hemşehrilerimize sesleniyoruz. Kayıkçıların kavgasına ve onların cambaza bak laflarına kanmayın sorumluluğunu bilmeyenlere, görevini yerine getirmeyenlere, birbirleriyle Hacivat Karagöz oynayanlara bu tahterevalli siyasetçilerine günü geldi mi hak ettikleri tokadı sandıkta atınız ve kendilerine getiriniz”