"Halkımız duyarlı olmalı"

“Halkımız duyarlı olmalı”
Vali Kadir Çalışıcı, terörün insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, "bu işi yapanların insanlıkla bir alakaları olamaz" dedi. Çalışıcı, Terörün tek amacının toplumu korku ve panik havasına sokmak olduğunu ve buna...

Vali Kadir Çalışıcı, terörün insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, "bu işi yapanların insanlıkla bir alakaları olamaz" dedi. Çalışıcı, Terörün tek amacının toplumu korku ve panik havasına sokmak olduğunu ve buna hiç kimsenin teslim olmaması gerektiğini anlattı.
Geçtiğimiz Salı günü Ankara'da meydana gelen ve 6 vatandaşın ölümü, yüzü aşkın kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıya lanetler yağdıran Vali Çalışıcı, "bu tür olaylar bizim birlik ve beraberliğimizi yok etmeye yöneliktir ancak hiç kimsenin gücü bunu gerçekleştirmeye yetmez" dedi.
Vali Çalışıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eskişehir için biz şu aşamada ek bir önlem almadık. Bizim polis teşkilatımız zaten günün 24 saati teyakkuz halinde. Her türlü ihbarı, her türlü haberi en detaylı şekilde değerlendiriyor ve tabiri yerindeyse kuş uçurtmuyoruz. Halkımızın içi rahat olsun. Kesinlikle günlük yaşamlarını değiştirmelerini gerektirecek bir durum yok. Zaten terörün istediği de bu korku ve panik havasını yaratmak. İnsanlıkla hiçbir ilgisi olmayanların gerçekleştirdiği bu tür eylemlere toplum olarak vereceğimiz en iyi cevap, günlük yaşantımıza devam etmektir.
Bir kez daha yinelemek istiyorum, şehrimizde sıra dışı herhangi bir önlem almamızı gerektirecek bir durum yoktur. Biz her zaman en kötü ihtimale karşı zaten hep hazırlıklıyız. Vatandaşlarımız yine de her zamanki gibi duyarlı olmalı ve en küçük bir şüphede emniyet güçlerimize gereken ihbarı yapmalıdırlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.