"Hamilelere aşı uygulaması başladı"

“Hamilelere aşı uygulaması başladı”
Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen Pandemik aşılama kapsamında; Sağlık Bakanlığınca gönderilen gebelere yapılmak üzere Adjuvansız aşının ilimize de geldiğini aşı uygulamasının 08.12.2009 tarihi itibarı ile başladığını...

Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen Pandemik aşılama kapsamında; Sağlık Bakanlığınca gönderilen gebelere yapılmak üzere Adjuvansız aşının ilimize de geldiğini aşı uygulamasının 08.12.2009 tarihi itibarı ile başladığını bildirdi.
Özmen, "Aşı uygulaması İl Merkezinde Kadın-Doğum ve Çocuk Hastaneleri'nde (Esk. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Zübeyde Hanım Hastanesi'nde) yapılacaktır.
İlçelerde tek merkezde aşı yapılacak olup, hastanesi bulunan ilçelerde hastane ortamında, bulunmayan ilçelerde ise sağlık biriminde uygulanacaktır" dedi.
Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen'in konu ile ilgili açıklaması şöyle:
"Gebelerin adjuvansız aşı yaptırmaya giderken "Tetanoz Aşı Kartları" ile gitmeleri gerekmektedir. "Tetanoz Aşı Kartları"na, yapılan A(H1N1) aşısı stickerı yapıştırılacak ve aşının takibi bu şekilde yapılacaktır.
A(H1N1) virüsü özellikle hamileliğin 2. ve 3. dönemi olan 4. aydan 9. aya kadarlık dönemde daha ağır seyir göstermekte ve ölümler daha fazla görülmektedir. O nedenle bu grup hamilelerin öncelikle aşı olmalarında yarar vardır. Adjuvansız aşı için hamilelerden yazılı onam alınmasına gerek yoktur. İsteyen hamileler yine diğer adjuvanlı H(1N1) aşısını da yaptırabilir, 20 hafta ve üzeri hamilelerde onamsız, 20 hafta öncesi hamilelerde onam alınarak yapılabilir. Adjuvanlı aşılarda bağışıklık daha güçlü olmaktadır ve anne karnındaki bebek de bağışık olarak doğmaktadır.
İsteğe bağlı olarak hamileler adjuvansız aşı yaptırmak isterse hastanede, adjuvanlı aşı yaptırmak isterse Aile Hekimliğinde aşılarını yaptırabileceklerdir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.