Havanda su mu dövülüyor

Havanda su mu dövülüyor
14 Ocak 2006 tarihinde Eskişehir’e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yerinde yaptığı incelemeler sonucunda Eskişehirlilere bir müjde veriyordu. “Başbakanın emriyle” ibaresini kullanarak yaptığı açıklamada bakan, “hızlı...

14 Ocak 2006 tarihinde Eskişehir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yerinde yaptığı incelemeler sonucunda Eskişehirlilere bir müjde veriyordu.
"Başbakanın emriyle" ibaresini kullanarak yaptığı açıklamada bakan, "hızlı tren projesi kapsamında Eskişehir'in yıllardır kronikleşen ve çözülemeyen sorunu olan şehir içinden geçen demiryolu hattı en kısa zamanda yer altına alınacaktır" diyordu.
Aralarında Murat Mercan başta olmak üzere AKP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer yöneticiler tarafından ayakta alkışlanan açıklamanın üzerinden bir buçuk yıla yakın bir zaman geçti. Ancak, Bakan'ın "bir yıl içinde tamamlanır" dediği projenin, bırakın bitirilmesini henüz ihaleye bile çıkılamadı. AKP yetkilileri her seferinde "yakında" diyerek, belirsiz günlere zaman verirken,en son verilen tarih Nisan ayı içinde ihaleye çıkılacağı yönünde.
Eskişehir çevre yolu, havaalanı, demiryolu hattının yer altına alınması gibi büyük ve önemli projelerin hiç birinin hayata geçmemesi, yalnızca vaat olarak kalması Eskişehirlilerin de tepkisini çekiyor.
"Bir yıl içinde tamamlanır" denmesine karşın bir buçuk yıl sonunda ihalesi bile daha yapılamayan demiryolu hattının yer altına alınması sözü ilk günlerde şehirde büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak günler ilerledikçe hiçbir şey yapılmaması sonucu, halk büyük bir hayal kırıklığına daha uğradı.
Vatandaşlar, seçim dönemine girildiği şu günlerde verilen vaatlerin yeniden verilmeye başlandığını ancak kendilerinin artık vaat dinlemek değil, gerçekleşen projeler görmek istediklerinin altını çiziyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.