"Hekimlere soruşturma niçin açıldı"

“Hekimlere soruşturma niçin açıldı”
Beyaz Eylemler kapsamında 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarının hizmet üretiminden gelen gücünü kullanmak, halkın sağlık hakkına sahip çıkması için uyarmak ve bilgilendirmek için iş bıraktıklarını hatırlatan...

Beyaz Eylemler kapsamında 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarının hizmet üretiminden gelen gücünü kullanmak, halkın sağlık hakkına sahip çıkması için uyarmak ve bilgilendirmek için iş bıraktıklarını hatırlatan Prof. Dr. Özbabalık, "Bizler demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve sendikalar olarak anayasanın bize tanıdığı hak ve özgürlüklerimizi kullanmak gayretiyle sesimizi halkımıza duyurmaya çalıştık. Ancak demokrasiyi amaç olarak değil araç olarak gördüğümüz bazı kesimler olarak gördüklerini bildiğimiz bazı kesimlerin bu ılımlı eylemleri bile yasaklamak için günler öncesinden tehditlere başlamalarını ve savcıları göreve çağırmalarını yadırgamadık" diye konuştu.
Tüm bunlara rağmen eylemlerin başarılı geçtiğini ve amacına ulaştığını belirten Prof. Dr. Özbabalık, sözlerini şöyle sürdürdü: ;Asıl soruşturma açılması gereken kişiler özel güvenlik güçlerini poliklinikleri dolaştırarak sağlık çalışanlarını tehdit edenler midir, yoksa 14 Mart Tıp Bayramını protokoldeki yerini alarak meslektaşlarını kutlamak yerine seçime hazırlanan bir politikacı gibi popülist tavırlarla hastaneleri gezerek hekimlere gözdağı verenler midir? Bunun taktirini kamuoyuna bırakıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.