Hemzenin geçit kazalarına ilginç öneri

Hemzenin geçit kazalarına ilginç öneri
Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) bir türlü önlenemeyen hemzemin geçit kazalarına "dur" diyebilmek için ilginç bir yol önerdi. YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, vatandaşları daha...

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) bir türlü önlenemeyen hemzemin geçit kazalarına "dur" diyebilmek için ilginç bir yol önerdi. YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, vatandaşları daha fazla bilinçlendirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanı sıra 81 ildeki müftülüğe birer mektup yolladı. Polat, müftülüklerden Cuma hutbelerinde hemzemin geçit konusunun işlenmesini istedi.
Doğrudan sorumlu olmamasına karşın TCDD'nin aldığı önlemlere ve çalışmalarla kazaların azaldığını ancak tamamen sona ermediğini anlatan YOLDER Başkanı Özden Polat, hemzemin geçit kazalarını önlemek için yapılacak en önemli çalışmanın geçitlerin kontrollü hale getirilmesi olduğunu kaydetti. Hemzemin geçitlerdeki ölümlü kazaların yanı sıra maddi kayıpların azaltılması için görüşlerini TCDD Genel Müdürlüğü'ne ilettiklerini anlatan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mevzuat eksiklerinin tamamlanması, elektronik denetim yapılması, hemzemin geçitlerin yapımı ve korunmasından sorumlu bir birimin görevlendirilmesi artık zorunludur. Ancak bunların yanı sıra vatandaşların da konuya daha duyarlı olması gerekiyor. Kontrollü ya da kontrolsüz hemzemin geçitlerin bulunduğu yerde vatandaşların, tren sesini duyduğu andan itibaren kesinlikle hemzemin geçitlere yaklaşmamaları, trenin geçmesini mutlaka beklemesi gerektiği konusunda uyarı yapılmasını istiyoruz."
Hemzemin geçit kazalarının ve yol açtığı can ve mal kayıplarının önlenmesini sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na, 81 ilin müftülerine bir mektup gönderdiklerini anımsatan YOLDER Genel Başkanı Özden Polat, şu görüşleri dile getirdi:
"Trafik Haftası'nda vatandaşları hutbeyle uyaran müftülüğün bu konuda da hutbe okutmasını istiyoruz. Özellikle Ramazan aylarında Cuma'ya gelen vatandaşların sayısında bir artış var. Bu konuda ne kadar çok kişiye ulaşır ve uyarıda bulunursak o kadar iyi. Vatandaşın hemzemin geçitler konusundaki bilincini arttırmak için hutbenin iyi bir yol olduğunu düşünüyoruz. Diyanet İşleri'nin bu konuya duyarsız kalmayacağı inancındayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.