Her 30 km.'ye bir ekip

Her 30 km.’ye bir ekip
Vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla, uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak şehirlerarası karayolları ve il merkezinde ilave tedbirler alındı. Bu kapsamda valilikten yapılan yazılı...

Vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla, uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak şehirlerarası karayolları ve il merkezinde ilave tedbirler alındı. Bu kapsamda valilikten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi;
"Trafik kuruluşlarımızın büro görevlileri de dahil olmak üzere tüm personeli ile şehir içi ve şehirlerarası yollarda trafiğin tanzimi ve denetimini sağlamak üzere ekip sayıları artırılarak önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler oluşturulacak, şehirlerarası karayollarımız üzerinde her 30 Km'ye bir ekip gelecek şekilde görevlendirme yapılacaktır.
Ramazan Bayram tatili süresinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara-Eskişehir yol güzergahı üzerinde trafik ekiplerinin yanı sıra karayolu trafiğini kontrol etmek, hatalı davranışları görülen araç ve sürücülerini trafik denetim ekiplerine bildirmek ve gerektiğinde karayolları üzerinde ek tedbirler aldırmak üzere havadan helikopter ile izleme ve denetlemeler yapılacaktır.
Şehirlerarası otobüs terminaline giriş-çıkış yapan tüm otobüslerin şoförleri alkol, çalışma sürelerine uygunluk ve takograf bilgileri üzerinden denetlenecek, belgeleri eksik veya kurallara uygun olmayan araçlarla yolcu taşımacılığı yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Ayrıca yol güzergahı üzerinde bulunan sabit kontrol noktasındaki ekipler tarafından yolcu araçlarının denetimlerine ağırlık verilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.