"Her önüne gelen taksici, minibüscü ve kamyoncu kesinlikle olamayacak"

“Her önüne gelen taksici, minibüscü  ve kamyoncu kesinlikle olamayacak”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her önüne gelenin taksici, minibüscü ve kamyoncu olamayacağını söyledi. Ankara’dan Bursa’daki bir toplantıya gitmek için Eskişehir’e...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her önüne gelenin taksici, minibüscü ve kamyoncu olamayacağını söyledi. Ankara'dan Bursa'daki bir toplantıya gitmek için Eskişehir'e kadar Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile gelen Palandöken'i Eskişehir Garında Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (EESOB) başkanı Ekrem Birsen ve oda başkanları karşıladı.Palandöken gazetecilere yaptığı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptıkları çalışma sayesinde şoförlük mesleğine standart getirildiğini belirtti. Palandöken,"Tüm şoförler eğitime ve arkasından sınava tabi tutulacak. Bu sınavda başarılı olanlar mesleklerini icra edebilecek. Bu eğitimle de artık vatandaşlarımızın şikayetleri daha asgariye indirilmiş olacak" dedi.
Palandöken açıklamasında şunları söyledi: "Şoförlük mesleğine standart getirmeyi hedefleyen Konfederasyonumuz Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptığı anlaşma sayesinde 500 bine yakın şoförü eğitimden geçirmeyi hedefliyor. Eğitimden sonra yapılacak "şoför seçme sınavı"nda başarısız olanlar mesleğini icra edemeyecek. Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptıkları çalışma ile şoförlük mesleğine standart getirilecek. Her önüne gelen taksi, minibüs, servis aracı, otobüs ve kamyon şoförü olamayacak. Getirilen standart sonrası bütün şoförler eğitime ve sınava tabi tutulacaklar. Bu sınavda başarılı olanlar mesleklerini icra edebilecekler. Bu eğitimle de artık vatandaşlarımızın şikayetleri daha asgariye indirilmiş olacak. Bundan sonra şoför esnafı ile müşteriler arasındaki ikili ilişkiler daha da gelişecek. Müşterisine bağıran değil hizmet eden bir anlayış ön planda olacak. Kaliteli hizmet aynı zamanda ülkemizin turizmini de geliştirecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.