"İbis Otel programdan neden çıkarıldı?"

"İbis Otel programdan neden çıkarıldı?"
Demokratik Sol Parti İl Başkanı Ayhan Kavas, bir açıklama yaparak Başbakan Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretini değerlendirdi. Başbakanın yapacağı açılışlarla ilgili görüşlerini önceki günkü gazetelerde yer aldığını anlatan...

Demokratik Sol Parti İl Başkanı Ayhan Kavas, bir açıklama yaparak Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir ziyaretini değerlendirdi. Başbakanın yapacağı açılışlarla ilgili görüşlerini önceki günkü gazetelerde yer aldığını anlatan Kavas, daha önce Başbakan tarafından açılacağı belirtilen İbis Otel'in açılışının Başbakan'ın programından neden çıkartıldığını sordu. Kavas açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Başbakan Erdoğan, Eskişehir'de irili ufaklı bir çok işletmenin açılışını yapmasına rağmen, Büyükşehir belediyemizin ön ayak olmasıyla ve organizasyonuyla özel bir şirkete yaptırılan ve ilk aşamada kente en az 10 trilyonluk bir girdi sağlayan otelin açılışını yapmaması manidardır. Kaldı ki Sayın Başbakan aynı firmanın İstanbul'daki otelinin açılışını yapmış ve bu yatırıma övgüler yağdırmıştır. Ama her ne hikmetse aynı Başbakan otel zincirinin Eskişehir'de yapılan ikinci otelinin açılışını yapmayacaktır.
Buna gerekçe olarak da otelin ruhsatının olmadığı ileri sürülmektedir ki,bunun da gerçekle alakası yoktur. Zira buranın hem iskan ruhsatı, hem de işletme ruhsatı Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiştir. Bu zihniyet şunu bir kere daha göstermiştir ki, AKP hiçbir şekilde Eskişehir'in çıkarlarını değil, kendilerinin Büyükşehir Belediyesi ile aralarındaki sürtüşmeyi önemsemektedirler. Bu otelin açılışının programdan çıkarılmasının yegane nedeninin AKP grubunun Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen karşısında istediklerini yapamamalarından kaynaklanan öfkelerinin bir tezahürü olduğunu düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.