"İktidar beceriksiz"

“İktidar beceriksiz”
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ülgen dün geldiği Eskişehir’de çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının ilk bölümünü Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisi sonrasında yaşanan Büyükelçi Krizine ayıran...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ülgen dün geldiği Eskişehir'de çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının ilk bölümünü Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisi sonrasında yaşanan Büyükelçi Krizine ayıran Ülgen, ABD Büyükelçisi Nabi Şensoy'un ABD Büyükelçiliğinden kendi isteğiyle ayrılması olayına değindi.
Yaşanan olayın Türk Dışişlerinde bir ilk olduğunu anlatan Ülgen, olayla ilgili gazetelerde yer alan haber ve yorumların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. "Büyükelçi Nabi Şensoy Türk diplomasisinin en kariyerli, en disiplinli ve liyakati en yüksek diplomatlarından biridir" diyen Ülgen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakanın verdiği bir talimatı bir büyükelçinin yerine getirmemesi diye bir şey söz konusu olamaz. Nabi Şensoy da, Başbakanın 'Dışişleri Bakanı da ABD Başkanı Obama ile yapılacak toplantıda bulunsun' talimatını kesinlikle ABD yetkililerine iletmiştir. Ancak ABD yetkilileri Obama'nın görüşmenin teke tek olmasını istediğini belirtmişler ve talebi geri çevirmişlerdir. Ancak Dışişleri Bakanı bunu kendisine yediremeyince suçu Büyükelçi Nabi Şensoy'un üzerine atmıştır. Büyükelçi de bunun üzerine görevi bırakarak Ankara'ya merkeze dönmüştür. Burada asıl önemli olan, Büyükelçinin görevi bırakması değil, bu talebin Bakan tarafından anında kabul edilmesidir."
AKP hükümetinin her konuda gösterdiği beceriksizliği bu olayda da sergilediğini vurgulayan Ülgen, açılım konusunda ve ardından yaşanan sıkıntı ve gerilimin de tek sorumlusunun AKP'nin bu beceriksizliği olduğunu kaydetti. Ülgen konuşmasını şöyle noktaladı:
"Elbette kanın durmasını, terörün bitmesini bu ülkedeki herkes ister. Ancak AKP bu konuda da beceriksiz davranarak olayı bugünkü noktaya getirdi. Türkiye'ye bir açılım gereklidir. Ancak bu açılım belli bir etnik gruba yönelik değil tüm ülkeye yönelik olmalıdır.
Önce sivil bir Anayasa yapılmalıdır. Seçim Yasası ile Siyasi Partiler Yasası değişmelidir. İflas eden ekonomik program değiştirilmelidir. Bunlar yapıldığı takdirde Türkiye'de bir demokrasi açılımından söz edilebilir. Çünkü ülkemizin Doğu ve Güneydoğusundaki tüm sorunların asıl nedeni işsizliktir. AKP hükümetinin bu sorunu çözme becerisini gösteremeyeceği belli olmuştur.
İşte Demokrat Parti'nin iktidara talip olmasının asıl nedeni burada yatmaktadır. DP, AKP iktidarının yapma becerisini gösteremediği tüm konuları çözmek konusunda kararlıdır ve bunu başarıyla uygulayacak kadrolara sahiptir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.