"İktidarın dağıttığını alın ama seçimde oy vermeyin"

“İktidarın dağıttığını alın ama seçimde oy vermeyin”
Önceki akşam oynanan ve Türkiye’nin 4-1 kazandığı Yunanistan maçına da değinen Selvi, "ilk golü yedik ama sabrederek sonunda kazandık. Bu tipik bir Türk toplumu özelliğidir. Sabırla bekler ve son sözümüzü söyleriz. AKP millete...

Önceki akşam oynanan ve Türkiye'nin 4-1 kazandığı Yunanistan maçına da değinen Selvi, "ilk golü yedik ama sabrederek sonunda kazandık. Bu tipik bir Türk toplumu özelliğidir. Sabırla bekler ve son sözümüzü söyleriz. AKP millete bir gol atmıştır ama millet de son sözünü seçim sandığında söyleyecektir" dedi.
Düzenlenen "Dayanışma Gecesi" ile ilgili olarak da Selvi "uzun süren sıkıntıların ve istismarların sonrasında çok şükür, el ele kol kola, Eskişehir'e yakışan bir birlik ve dayanışma gecesi düzenledik. Bilet yetmedi. Bu yoğun ilgi nedeniyle yeni bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Eskişehir örgütünde yaşanan ufak tefek sorunların aşıldığını ve partiye yalnızca CHP'lilerin değil tüm Eskişehir'in sahip çıktığının altını çizen Selvi, daha sonra konuşmasında şu görüşlere yer verdi;
"Biz CHP olarak Eskişehir'e uygun bir siyasetin yapılandırılması için uğraşıyoruz. Bu işler karşıdan bakarak gerçekleşmez, herkes gereken çabayı göstermeli,işin içine girmelidir. Bakarak olsaydı, bütün kediler kasap olurdu. Eskişehir'i yalnız bırakmamak lazım. Biz CHP milletvekilleri olarak Eskişehir'in sorunlarının sürekli takipçisi olduk, çeşitli soru önergeleriyle sorunların nedenini öğrenip, çözüm bulmak için gayret sarf ettik.
Türkiye elimizin altından kayıp gidiyor. Genel Başkanımız Başbakan ve yandaşları hakkında çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Başbakan ise hiç birine yanıt veremiyor. Yalnızca işi hakarete döndürüp, hedefi şaşırtmaya çalışıyor. Bu ülkeye yazıktır, günahtır.
Gerek parti genel merkezinde gerekse bele7diyeler ve yerel örgütlerinde gıda paketleri hazırlanıyor. İçlerinde 2-3 gün yetebilecek kadar gıda var. Bir de 500 kilo kömür yardımı. Bunları halka dağıtıp seçimde oylarına ipotek koymaya çalışıyorlar. Böyle şey olmaz. Halka dağıttıkları gıdanın da kömürün de parası ne Başbakanın ne de AKP'nin kendi parasıdır. O para halkın parasıdır, devletin parasıdır. Devletin parasıyla dağıtılan gıdayı da kömürü de vatandaşımız alsın, ama kendini buna karşılık AKP'ye borçlu, AKP'ye oy vermek zorunda hissetmesin.
Geçtiğimiz yıllarda dağıtılan kömürlerin parası halen Türkiye Taş Kömürü İşletmesine ödenmedi. Yaklaşık 10 gün önce bakanlar Kurulu'nda alınan bir kararla bu kömürlerin bedelinin ödenmesi 2008 yılı bütçesine bırakıldı. Yani, kömürleri AKP dağıttım diyecek,vatandaştan oy isteyecek. Ama parasını gelecek iktidara ödetecekler. Buradan sesleniyorum, herkes alsın, helali hoş olsun. Güle güle yakın, zira bu kömürlerin parası CHP iktidarında ödenecektir. Önümüzdeki seçimde iktidar olacak olan CHP 2008 yılı bütçesinden bu parayı ödemeye hazırdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.