İl Genel Meclisi'nde şaşırtan sakin oturum

İl Genel Meclisi’nde şaşırtan sakin oturum
İl Genel Meclisi dün sakin bir oturum gerçekleştirerek, izleyenleri adeta şaşırttı. Hemen her toplantısında tartışmalara sahne olan İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda Aile Hekimliği tanıtımı vardı. Mustafa Pekak, başkanlığında...

İl Genel Meclisi dün sakin bir oturum gerçekleştirerek, izleyenleri adeta şaşırttı. Hemen her toplantısında tartışmalara sahne olan İl Genel Meclisi'nin dünkü oturumunda Aile Hekimliği tanıtımı vardı. Mustafa Pekak, başkanlığında gerçekleştirilen dünkü oturumda Aile Hekimliği sistemine geçiş ile birlikte yapılan uygulamalar ve sorunlar hakkında Sağlık Komisyonu Başkanı Ethem Kalın, meclis üyelerine bilgi verdi.
Aile Hekimliği'ne geçiş ile birlikte hastanelerdeki yığılmaların önünü geçildiğini ifade eden Kalın, vatandaşların hak ettiği sağlık hizmetini almaya başladığını söyledi. Temmuz 2006'da uygulamaya geçen Aile Hekimliği sisteminin başarılı olduğunu dile getiren Kalın: " Sistemi geçiş ile birlikte birinci basamak sağlık hizmetlerine başvurular arttı ve hastanelerdeki yoğunluk azaldı. Doktorlar hastaya daha fazla zaman ayırmaya başladı. Acil servilerde sağlık hizmetlerinin kalitesi arttırıldı. Uzman hekimler acil servislerde bir fiil çalışmaya başladı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.