İl Genel Meclisi'nde tartışma

İl Genel Meclisi’nde tartışma
İl Genel Meclisi’nin devam eden Mayıs ayı toplantılarında dün tartışma vardı.Meclis öncesinde başkanlığa bir önerge veren Harun Çetintürk beraberinde tartışmayı da getirdi.Eskişehir’in çöplerini vahşi şekilde depoladığını...

İl Genel Meclisi'nin devam eden Mayıs ayı toplantılarında dün tartışma vardı.
Meclis öncesinde başkanlığa bir önerge veren Harun Çetintürk beraberinde tartışmayı da getirdi.
Eskişehir'in çöplerini vahşi şekilde depoladığını ve bu konuda İl Genel Meclisi Çevre komisyonunun çalışma yapmasını istedi.
Bu talebe karşı çıkan DSP'li Fuat Gürcüoğlu; "Bu konuda ancak temenni kararı alınabilir. Mecliste böyle önergeler yer almamalı. Yarın Odunpazarı belediyesinin de, Tepebaşı belediyesinin de meseleleri buraya taşınır. Her şeyde temennide bulunuruz" dedi.
Gürcüoğlu'nun ardından söz alan AKP'li üye Harun Çetintürk Büyükşehir Belediyesini sert cümlelerle eleştirdi. Çöplüklerle ilgili MLO projelerinden yada hibe projelerden yararlanılmadı. Arıtma tesisinin kokusu yüzünden Alpu ilçesine girilmiyor. Arıtma tesisinin geliştirilmesi için alınan malzemeler çürümeye terk edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin çevre ile ilgili bir derdi olsaydı hibe projelerden yararlanıp bu sıkıntıları giderirdi. Çöplük yüzünden Seyitgazi yolu bile kokmaya başladı. O bölgeye DSP'liler fidan dikmişlerdi. Dikili bir fidanları oldu ama onlarda çürümeye terk edildi" diye konuştu.
Çetintürk ayrıca; "Köprübaşı Belediye Başkanı tabirini kullandığımızda kızıyorsunuz. Tüm bunlar Eskişehir'in Avrupa kenti ile alakasının olmadığını gösteriyor. Zaten 8 yıldır tek bir proje üretemeyen bir Büyükşehir Belediyesi görevde" diye konuştu.
Çetintürk'ün bu sözlerine yine DSP'li grup yanıt verdi. DSP'liler; "Hastane meselesi bitti, şimdi de çöplük başladı" diye konuştular. İl Genel Meclisi'nin dünkü oturumuna çöplük tartışması damgasını vurmuş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.