İlkokul arsasına 30 yıldır vergi ödüyor

İlkokul arsasına 30 yıldır vergi ödüyor
Rüştü Ergen isimli 71 yaşındaki vatandaş 1973 yılında satın aldığı Yıldıztepe Mahallesi 1530 ada 18 parseldeki arsasının yıllar önce bir kısmının bedeli ödenerek OGÜ tarafından istimlak edildiğini, geri kalan bölümünün...

Rüştü Ergen isimli 71 yaşındaki vatandaş 1973 yılında satın aldığı Yıldıztepe Mahallesi 1530 ada 18 parseldeki arsasının yıllar önce bir kısmının bedeli ödenerek OGÜ tarafından istimlak edildiğini, geri kalan bölümünün ise yüzde 70'inin belediye tarafından okul ve yeşil alan olarak belirlendiği söyledi. "Kalan yüzde 30'luk bölüm ise parça parça ve belediye tarafından konut yapılmasına izin verilmiyor" diyen Rüştü Ergen, "ancak ne hikmetse okul ve yeşil alan olarak belirlenen arazi için ebnim üzerinde hiçbir tasarruf yetkim olmamasına karşın yıllardır benden vergi alınıyor, ben de buna bir anlam veremiyorum" dedi. Rüştü Ergen sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben işçi emeklisiyim, ayda 550 YTL maaş alıyorum ve onunla geçiniyorum. İki çocuğum var, onlar da destek oluyorlar öyle geçiniyorum. Bütün bunlara karşın bir de bu arsa için bana her yıl 17 bin 500 YTL vergi çıkıyor. Bunun yüzde onu bin 750 YTL eder. Belediye benden bu vergiyi istiyor. Hiç durmadan da üzerine faiz işliyor ve borcum katlanarak artıyor. Bunu iletmek üzere Vilayete gittim, Odunpazarı Belediyesi'ne gittim, Büyükşehir'e gittim çare bulamadım. Mahkemeye vermiştik, mahkemeyi de kaybettik. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ya benim arsamı bedelini ödeyerek benden alsınlar ya da bana versinler ben kullanayım.
Bunların hiç birini yapmıyorlar, benim arsa üzerinde hiçbir tasarrufum yom ama sürekli benden vergi alıyorlar. Derdime bir çare bulunmasını istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.