İŞTE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İŞTE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
22 Temmuz tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde partiler adaylarını belirledi. Dün akşam saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerini teslim eden partilerin belirlediği listeler doğrultusunda Eskişehir milletvekili...

22 Temmuz tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde partiler adaylarını belirledi.
Dün akşam saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerini teslim eden partilerin belirlediği listeler doğrultusunda Eskişehir milletvekili adayları da belirlenmiş oldu.
AKP'NİN LİSTE BAŞI
MALİYE BAKANI OLDU
28 tane aday adayının bulunduğu iktidar partisinde Eskişehir liste başına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan geldi.
Mercan listenin ikinci sırasında yeralırken, Eskişehir'in AKP'li iki milletvekili Muharrem Tozçöken ile Fahri Keskin aday gösterilmedi.
AKP listesinin üçüncü sırasında Nedim Öztürk, dördüncü sırasında Ayşe Fert Dökmeci, beş ve altıncı sırasında ise Süleyman Reyhan ile Ethem Kalın yeraldı.
CHP LİSTE BAŞI DSP'Lİ
CHP Eskişehir Milletvekili aday listesinin başına DSP eski genel sekreterlerinden eski milletvekili ve bakan Tayfun İçli getirildi. Murat Sönmez'in ikinci, Muharrem Şenel'in üçüncü, Ayhan Türkseven'in de dördüncü sırada yeraldığı listenin beş ve altıncı sırası ise Ayşegül Ünügür ile Nafi Makaroç oldu.
DEMOKRAT PARTİ'DE
1 VE 6. SIRALAR BOŞ
Demokrat Parti'de aday listesinin belirlendiği gün büyük kavgalar yaşandı. Eskişehir'den birinci sıra aday olmasına kesin gözle bakılan Bahattin Şeker'in partideki tüm görevlerinden ve adaylıktan istifa etmesi üzerine DP aday listesinin bir ve altıncı sırasını boş bırakarak YSK'ya verdi. Listenin ikinci sırasında Halil Ünal, üçüncü sırasında Tahir Üsküdar yeralırken, dördüncü ve beşinci sıralar Mustafa Barış ve Fuat Yahşi'den oluştu. DP'nin bir ve altıncı sıralarına gelecek isimler Cuma gününe kadar belirlenerek YSK'ya teslim edilecek.
MHP
Milliyetçi Haraket Partisinde ise milletvekili birinci sıra adayları genel merkez tarafından açıklandı. Eskişehir liste başına partinin il başkanlığı görevinde bulunan Beytullah Asil getirildi.
MHP'nin Eskişehir milletvekili aday listesinde yeralan diğer isimler bugün saat 10.00'da yine genel merkez tarafından açıklanacak.
Bu arada Genç Parti, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, İşçi Partisi, Saadet Partisi de Eskişehir milletvekili aday listelerini belirlediler. Büyük Birlik Partisi ise Eskişehir'de seçimlere girmeme kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.