İstenmeyen fotoğraflara renkli çözüm

İstenmeyen fotoğraflara renkli çözüm
Tek tip sigara paketlerindenrahatsız olan bazı vatandaşlar,firmaların ürettiği renkli sigarakılıflarıyla çözüm buldu.Tarım ve Orman Bakanlığıncayapılan düzenlemeyle5 Aralık 2019’da “Tütün mamullerindedüz ve standartpaket”...

Tek tip sigara paketlerindenrahatsız olan bazı vatandaşlar,firmaların ürettiği renkli sigarakılıflarıyla çözüm buldu.Tarım ve Orman Bakanlığıncayapılan düzenlemeyle5 Aralık 2019’da “Tütün mamullerindedüz ve standartpaket” uygulamasına geçilmişti.Uygulama ile paketlerinçeşitli renklerinden ve grafiktasarımlarından kaynaklanançekiciliğinin ve yanıltıcı özelliğininortadan kaldırılması, sağlıkuyarıları mesajlarının caydırıcıetkisinin artırılması hedeflendi.Ancak bazı vatandaşların yenipaketlerin üzerinde bulunangörsellerden rahatsız olmasınedeniyle, bazı firmalar sigarapaketlerine renkli karton kılıfüretti. Birçok farklı tasarım veboyutta olan bu kılıflar, vatandaşlardanda ilgi görerekkullanılmaya başlandı.


“İnsanlar bazı resimlerdenrahatsızlık duyuyorlar,görmek istemiyorlar”


Konuyla ilgili konuşan esnafUğur Arslan, bazı insanlarınsigara paketinden rahatsızolduğu için firmaların bu şekildebir üretime geçtiğini belirterek,“Bazı sigara kullanan vatandaşlar,siyah tek tip paketlerdenrahatsız olduğundan ötürübu şekilde bir üretime geçtifirmalar. Renkli sigara paketlerinikullanmayı tercih ediyorlar.Siyah paketlerden rahatsız oluyorlar.Yani bir bakıma iyi oldu.Bazı resimlerden rahatsızlıkduyuyorlar, görmek istemiyorlar.Bu şekilde o rahatsızlıklarınıgiderebiliyorlar” ifadelerinikullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.