İYİ PARTİ ADAYLARINI ÜYELER BELİRLEYECEK

İYİ PARTİ ADAYLARINI ÜYELER BELİRLEYECEK
İYİ Parti’de 1 ve 2 Nisan tarihlerinde aralarında Eskişehir'in de bulunduğu 18 ilde temayül yoklaması yapılacağı, kurulan sandıklarda bütün üyelerin oy kullanabileceği açıklandı.

Siyasi partilerin seçim çalışmaları hızla devam ediyor. İYİ Parti’de 1 ve 2 Nisan tarihlerinde aralarında Eskişehir'in de bulunduğu 18 ilde temayül yoklaması yapılacağı, kurulan sandıklarda bütün üyelerin oy kullanabileceği açıklandı.

HERKES MUTLU

Temayül kararıyla ilgili konuşan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, “Çok memnun oldum, çok da mutlu oldum, olması gerekendi. Üyelerin vekil adaylarını seçmesi kadar demokraside güzel bir şey yok. Demokratik bir ortamda seçilecekler. Benim için de aday adaylarımız için de çok iyi oldu, herkes mutlu” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak parti genel merkezi tarafından il başkanlıklarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda, 14 Mayıs 2023 Pazar günü̈ yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesi ine yönelik İstanbul, Ankara , İzmir ve Bursa'nın bütün seçim bölgeleri ile Adana , Afyonkarahisar, Antalya , Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum 1 Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak ve üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır.

Buna göre;

1) Oylamanın usullere uygun yapılabilmesi için bütün oy verme merkezlerine Genel Merkezden gözlemci görevlendirilecektir.

2) Yukarıda ismi yazılı illerdeki İl Başkanlıklarımızın kolay erişilebilir bir oy kullanma merkezi belirleyerek rezervasyon işlemlerini tamamladıktan sonra en geç 28 Mart Salı akşamına kadar Seçim İşleri Başkanlığınıza e-posta ile(lyisecim@iyiparti.org.tr) bildirmeleri gerekmektedir (İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa İl başkanlıklarımız, her seçim bölgesi için ayrı bir oy kullanma merkezi belirleyecektir).

3) İRİS/Bulut sistemimizde kayıtlı üyelerin il/ilçe bilgileri genel merkez tarafından Yargıtay kayıtlarıyla eşleştirilecektir. Bu eşleştirmeyi takiben, 26 Mart 2023 Pazar günü̈ İRİS/Bulut sisteminde İlçe Başkanlıklarımızca oy kullanacak üyelerin listesi indirilecektir.

4) 26 Mart 2023 Pazar günü̈ itibariyle oy verme gününden bir gün öncesine kadar başvurup üyeliği Yargıtay tarafından onaylananlar da oy kullanabilecektir.

5) Oy verme günü̈ İl Başkanlıklarınca 1 Nisan 2023 Cumartesi veya 2 Nisan 2023 Pazar günlerinden biri tercih edilerek belirlenecektir. Belirlenen gün ve saat aralığı, hem SMS ile üyelere doğrudan bildirilecek, hem de sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir.

6) İl Başkanlıklarımız, genel merkezden yollanacak aday adayları listesini, puntoları okunacak büyüklükte ve ad-soyadlarının önünde kutucukların yer aldığı oy pusulası haline getirecektir. Birden fazla seçim bölgesi olan illerde, her seçim bölgesi için ayrı oy pusulası hazırlanacaktır.

7) Aday adaylarının listesi alfabetik şekilde adlarına göre sıralanacaktır.

8) Her aday adayı başvuru formunda iki bölge tercihi yaptığından, tercih ettiği iki bölgede de oy pusulasında yer alacaktır.

9) Oy pusulasının üzerine, ilçenin bulunduğu seçim bölgesinin milletvekili sayısı yazılacaktır. Ayrıca, "Bölge milletvekili sayısının en az yarısı en fazla tamamı kadar aday adayı işaretleyiniz" ibaresi eklenecektir.

Yalnızca İstanbul seçim bölgelerinde "En az 10 (on) en fazla 20 (yirmi) aday adayı işaretleyiniz" ibaresi bulunacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.