K.Belgelerinde yeni düzenleme var

K.Belgelerinde yeni düzenleme var
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan "K" belgeleri ile ilgili yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. ETO Başkanı Karacan, "Bilindiği üzere 4925 Sayılı Kara Ulaştırma Kanunu kapsamında verilen "K" Türü yetki...

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan "K" belgeleri ile ilgili yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.
ETO Başkanı Karacan, "Bilindiği üzere 4925 Sayılı Kara Ulaştırma Kanunu kapsamında verilen "K" Türü yetki belgelerinin düzenlenmesi ilimizde Odamız tarafından yürütülmektedir.
25 Aralık 2009 Tarih ve 27443 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereği "K" belgelerinin düzenlenmesine ilişkin bir kısım değişiklikler yapılmış olup üyelerimizi yakından ilgilendiren bazı konular aşağıda sıralanmıştır.
"K1" yetki belgesi sahibi Tüzel kişilerin tamamlamaları gereken 75 ton kapasiteleri ile ilgili süre bilindiği gibi 31.12.2009 tarihinde sona ermekteydi. Yeni düzenlemeyle ilgili tüzel kişilerin 75 ton kapasiteye çıkma süreleri, firmaların almış oldukları yetki belgesinin yenilenme süresine kadar uzatılmıştır.
Kamyonet sahibi tüccar ve esnafın yetki belgesi alma zorunluluğu devam etmekte olup, bu tür araçların denetimine 01.01.2010 tarihi itibariyle başlanacaktır. Denetim sırasında yetki belgesine bağlı olmayan kamyonetlere uygulanacak ceza miktarı 2 Bin TL olacaktır.
Kamyonet sahibi olup "K" belgesi alması gereken mükellefler, 31.12.2010 tarihine kadar yetki belgelerini %93 indirimli olarak Odamızdan temin edebilirler." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.