KADINLARDAN HİBE PROJESİ

KADINLARDAN HİBE PROJESİ
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Başkanlığı Kadın Danışma ve dayanışma merkezinde bir açıklamada bulunan Eskişehir Soroptimist Derneği başkanı Serpil Çamoğlu “Eşitlik Platformu güçlendirme adlı projemizi başarı...

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Başkanlığı Kadın Danışma ve dayanışma merkezinde bir açıklamada bulunan Eskişehir Soroptimist Derneği başkanı Serpil Çamoğlu "Eşitlik Platformu güçlendirme adlı projemizi başarı ile sonuçlandırdık. Projemiz Birleşmiş Milletler Sabancı vakfı kadınların insan haklarının geliştirilmesi ortak programı çerçevesinde desteklenmiştir. 2014 yılı Temmuz ayında başlayan projemiz kadın engelli, çocuk LGBTİ gibi dezavantajlı bırakılmış tüm bireylerin cinsiyet ayrımcılığı olmaksızın bütçelerden eşit faydalanıcı olmalarını desteklemek amacıyla kurulan Eskişehir Eşitlik Platformu Güçlendirmeyi ve kadına yönelik şiddetle mücadele doğrultusunda oluşturuldu" dedi.
Başkan Çamoğlu açıklamasında "Proje kapsamında Eskişehir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği şehir protokolünün de yeniden hayata geçirilmesi hedeflendi. ESP güçlenirken projede yer alan paydaşların işbirliği kapasitesi de güçlenmiş, yerel yönetim STK'lar ve üniversiteden oluşan örnek bir iş modeli oluşturuldu. Projemizin sahibi Eskişehir Soroptimist kulübüdür. Proje ortaklarımız arasında Anadolu üniversitesi kadın çalışmaları uygulama ve araştırma merkezi, Osmangazi Üniversitesi kadın çalışma uygulama ve araştırma merkezi, Büyükşehir ve Tepebaşı belediyeleri bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.