Kahvecilere müfettiş, Terzilere de haciz!

Kahvecilere müfettiş,  Terzilere de haciz!
Binlerce üyesi bulunan Eskişehir Kahveciler Odası yönetim kurulu tarafından alınan bina satış kararı, bağlı olduğu Esnaf Odaları Birliği tarafından da uygun görülerek onaylandı. Oda yönetimi Arifiye Mahallesi Dershaneler Sokak...

Binlerce üyesi bulunan Eskişehir Kahveciler Odası yönetim kurulu tarafından alınan bina satış kararı, bağlı olduğu Esnaf Odaları Birliği tarafından da uygun görülerek onaylandı. Oda yönetimi Arifiye Mahallesi Dershaneler Sokak içerisinde faaliyet gösteren hizmet binasını ünlü bir firmaya yaklaşık 350 bin lira karşılığında anlaşarak sattığı ileri sürüldü. Bina satışının ardından Oda yönetimi tarafından Sivrihisar Caddesi üzerinde yeni bir bina satın alındı. Yaklaşık 140 bin liraya satın alındığı iddia edilen yeni binaya oda yönetiminin yanı sıra, Kahveciler derneğinin satış birimi de taşındı. Satış ve nakil işleminin ardından eski bina ilgili firma sahiplerine teslim edildi.
Kahveciler Odası hizmet binasının satışının ardından yapılan şikayetler üzerine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Eskişehir'e bir müfettiş görevlendirildi. Yaklaşık on beş gündür Kahveciler Odasında bulunan müfettiş, satış hakkında gelen şikayet üzerine inceleme ve soruşturma başlattı. Müfettiş soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.
TERZİLER ODASINA DA HACİZ GELDİ.
Esnaf Odaları Birliğine bağlı meslek odası olan Terziler Odasındaki eşyalara da haciz memurları tarafından el konulduğu öğrenildi. Mevcut oda yönetimi, eski oda başkanı Saffet Ceylan'ın alacağı olan yaklaşık 8 bin lirayı ödemeyince mahkemelik oldu. Görev yaptığı dönemde biriken maaşı ile oturum ücretlerinin ödenmesi için şu anki yönetim ile defalarca görüştüğünü, buna rağmen parasını alamadığını iddia eden eski Terziler odası başkanı Ceylan, "Hakkım olan paranın ödenmesini talep ettim. Ödemediler! Eğer verselerdi, yarısını odaya hibe edecektim. Mahkemeyi kazanmama rağmen yine ödeme yapılmayınca icraya başvurdum" dedi.
Eski başkanın alacağı miktarı ödemeyen Terziler Odasının idari binasındaki eşyalara haciz da memurları tarafından el konulduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.