KESK'ten 1 Mayıs açıklaması

KESK’ten 1 Mayıs açıklaması
Ne ekonomik ve sosyal haklarda nede sendikal haklarda bugüne kadar bir ilerlemenin olmadığına dikkat çeken Uzun, "Örgütlenme özgürlüğümüz üzerindeki kısıtlamalar hala devam ediyor. Toplu sözleşme ve grev hakkımızı kullanmamıza...

Ne ekonomik ve sosyal haklarda nede sendikal haklarda bugüne kadar bir ilerlemenin olmadığına dikkat çeken Uzun, "Örgütlenme özgürlüğümüz üzerindeki kısıtlamalar hala devam ediyor.
Toplu sözleşme ve grev hakkımızı kullanmamıza engel olunmaktadır" dedi.
Uzun sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oysa tam da şimdi barış içinde, farklılıklarımızı bilerek ve bunu da hoşgörü ile karşılayarak yaşamalıyız. Bu anlamda barış ve kardeşliğe diğer günlerden daha fazla ihtiyacımız var. Hepimiz bu ülkenin eşit yurttaşları olarak, kardeşçe ve barış içinde yaşamak zorundayız.
Biz Kamu Emekçileri;
Haklarımızın ve özgürlüklerimizin güvence altına alınmasını, Toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklarımızı özgürce kullanmak istiyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını, Tüm yurttaşların eşit ve özgürce, demokratik bir Türkiye'de bir arada yaşamasını istiyoruz.
Demokratik bir Türkiye talebimizden,insanca ve barış içinde kardeşçe yaşama isteğimizden vazgeçmeyeceğiz.
Yoksulluğa,Irkçılığa ve gericiliğe teslim olmayacağız.
Eşit, özgür, Bağımsız, Demokratik ve Laik bir ülkede bir arada yaşam için 1 Mayıs ta Taksim'de ve Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Eskişehir'de de yine alanlardayız.
1 Mayıs Salı günü Saat 17.30 da Anadolu Üniversitesi Estram durağından başlayıp Sıhhiye meydanında kutlanacak olan yürüyüş ve mitingimize tüm emekçiler ve Eskişehir halkını Bizimle birlikte olmaya gücümüze güç katmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.