Kızılcıklının hali böyleyse !

Kızılcıklının hali böyleyse !
Ekonomide yaşanan olumsuz tablonun kış mevsimi ile birlikte daha da kötüye doğru gitmesi, kuşkusuz en çok esnafın işini etkiledi.Geçtiğimiz yıl başlayan ekonomik krizle birlikte tam bir dar boğaza düşen esnaf, çareyi kepenk...

Ekonomide yaşanan olumsuz tablonun kış mevsimi ile birlikte daha da kötüye doğru gitmesi, kuşkusuz en çok esnafın işini etkiledi.
Geçtiğimiz yıl başlayan ekonomik krizle birlikte tam bir dar boğaza düşen esnaf, çareyi kepenk kapamada bulmuş ve Eskişehir tarihinin en çok işyeri kapanan dönemi yaşanmıştı.
Ekonomideki verilerin düzelme göstermesi ile ayakta kalabilmeyi başaran esnafta, düze çıkma mücadelesini sürdürüyor.
Bu mücadeleye zaman zaman yenik düşerek iş yerini kapatan ve ya da iş değişikliği yaparak yeni çareler arayan esnafın bu çırpınışı kentte ilginç tablolar çıkmasına da neden oluyor. Bunun en başında ise kentin alışveriş merkezlerindeki işyerlerinin bomboş olarak beklemesi geliyor.
Bundan fazla değil, birkaç yıl öncesine kadar hava parası ile dahi tutulamayan pek çok işyeri, şimdilerde bomboş olarak yeni taliplisini bekliyor.
Kriz nedeniyle iş yokluğuna kurban giden esnafın boşalttğı işyeri sayısı ise görenlere adeta parmak ısırtıyor.
Vatandaşta asıl şaşkınlığı yaratan ise oldukça fazla sayıda boş olan işyerlerinin, kentin en önemli alışveriş bölgelerinde olması. Eskişehir'de bir zamanlar iğnenin yere düşmediği ve en lüks alışverişlerin yaşandığı, en modern cadde olan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki boş işyeri sayısı, asıl şaşkınlığa neden olan birinci konu olarak yaşanıyor. Caddede 30'a yakın işyerinin boş olması ve bunların 10'a yakının ise tamamen satılığa çıkması, kent piyasalarının yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Esnaf ise halen ayakta kalma mücadelesine devam ederken, krizin tamamen bitmesini ve eski günlerin bir an önce geri gelmesini diliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.