Kızım olmadan asla

Kızım olmadan asla
SINIRDIŞI edildiği için 3 çocuğu Almanya’da kalan ve kendisini ziyarete gelen 2 çocuğunu geri göndermediği için de hakkında dava açılan Eskişehirli 38 yaşındaki fabrika işçisi Cihan Dursun, halen Almanya’da bir bakıcı...

SINIRDIŞI edildiği için 3 çocuğu Almanya'da kalan ve kendisini ziyarete gelen 2 çocuğunu geri göndermediği için de hakkında dava açılan Eskişehirli 38 yaşındaki fabrika işçisi Cihan Dursun, halen Almanya'da bir bakıcı aile yanında bulunan 14 yaşındaki kızı Tuğba'yı da istiyor. Kızı Tuğba'nın dinin ve adının değiştirildiği öne süren Cihan Dursun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini belirtti. İkinci evlilik yaptığı eşi 20 gün önce "Alaybey" adını verdikleri bir erkek bebek dünyaya getiren 5 çocuk babası Cihan Dursun, "Almanya'da kalan kızım Tuğba için herşeyi göze alırım. Gerekirse onu Almanya'dan kaçırıp Türkiye'ye getiririm. Ancak ben yasal yollarla kızımı istiyorum" dedi.
ÇOCUKLARINI GERİ GÖNDERMEDİĞİ
İÇİN DAVA AÇILDI
Eskişehir'de bir fabrikada işçi olarak çalışan ve 2000 yılında 3 çocuğu kendisine verilmeyip Almanya'dan sınırdışı edilerek Türkiye'ye gönderilen Cihan Dursun hakkında 28 Ağustos 2005 tarihinde Alman bakıcı aile ile birlikte kendisini ziyarete gelen çocuklarından 13 yaşındaki Büşra Dursun ile 15 yaşındaki Cihat Dursun'u geri göndermediği için dava açıldı. Alman Sigmaringen Gençlik Merkezi ile Alman bakıcı aile İngrid Herrmann ve eşi Gerd Herrmann'ın şikayeti üzerine Eskişehir 1'inci Aile Mahkemesi'nde görülen davanın 30 Kasım 2006 tarihindeki duruşmasında mahkeme, Alman bakıcı ailenin davada taraf olamayacağına karar verdi. Alman Sigmaringen Gençlik Merkezi'nin davacı olduğu mahkemenin en son yapılan 30 Ocak 2007 tarihindeki duruşmasında ise Gençlik Merkezi'nin avukatlığını üstlenen Eskişehir Barosu avukatlarından Elçin Çetinkaya davadan çekildi. Avukatın duruşmadan çekilmesi üzerine mahkeme, 3 ay içerisinde Alman Gençlik Merkezi'nin müracaata bulunmaması halinde davanın düşüceğini, çocukların Türkiye'de babalarının yanında kalabileceklerini, müracaat halinde ise davanın tekrar görülmeye başlanılacağına karar verdi.
BABA 7 YIL CEZAEVİNDE YATTI,
YANGINDA EŞİ ÖLD_,
3 ÇOCUĞU KURTULDU
Baba Cihan Dursun 1993 yılında Almanya'da uyuşturucu madde kullanmak ve satmak suçlarından tutuklandığını, 1994 yılında kendisi cezaevindeyden Almanya'daki evlerinde çıkan yangında eşi Şükriye'nin öldüğünü, 3 çocuğunun kurtulduğunu belirtti. Cihan Dursun 2000 yılının Ocak ayında cezaevinden çıktığını ve hemen sınırdışı edildiğini, çocukları Cihat, Tuğba ve Büşra'nın ise Almanya'da kaldığını anlattı. Türkiye'ye geldiğinde askerliğini yaptığını ve evlendiğini kaydeden Cihan Dursun, ikinci eşinden 5 yaşında Kübra adlı kızı ile 20 günlük olan Alaybay adlı oğlunun olduğunu söyledi. Alman Gençlik Merkezi'nin 3 ay içerisinde davacı olmaması halinde çocukları Büşra ve Cihat'ın Türkiye'de kalacağını belirten Cihan Dursun, halen Almanya'da olan 14 yaşındaki kızı Tuğba'yı da Türkiye'ye getirmek için herşeyi yapacağını söyledi. Kızı Tuğba'nın dinin ve isminin değiştirildiğini öne süren Cihat Dursun, "Almanya'dan bana bu konuda yazılı belgeler geldi. Ben Tuğba'yı 7 yıldır görmüyorum. Cezaevindeyken yanıma getiriliyordu. Cihat ve Büşra geldikten sonra telefonla da görüşemiyoruz" dedi.
DERDİN NE? DİYE SORSALAR
O BİLE YETER
Kızını getirmek için önce yasal yollarda mücadele edeceğini, bu konuda da destek beklediğini kaydeden Cihan Dursun konuşmasını şöyle sürdürdü: "Almanya'da Alman kanunlarını iyi bilen bir avukat tutmak istiyorum. Ancak maddi durumum iyi değil. Bunun için barolardan ve devlet yetkililerinden yardım bekliyorum. Bugüne kadar hiçbir devlet yetkilisi beni aramadı. Bana "derdin ne?" diye sorsalar o bile yeter. Almanya kızımı elimden aldı, adını ve dinini değiştirdiler. Bunun tersi olsaydı o zaman Almanlar işin peşini bırakmazlardı. Bu yapılan Türklere yapılmıştır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyorum."
KIZIM İÇİN HERŞEYİ YAPARIM
Baba Cihan Dursun yasal yolların sonuçsuz kalması halinde kızı için her şeyi göze alacağını söyledi. Cihan Dursun, "ben kızımı istiyorum. Bin gün onu alacağım. Yasal yollarla mücadelemi sürdüreceğim. Bundan bir sonuç alamazsam her şeyi göze alıp Almanya'dan kızımı kaçırıp Türkiye'ye getireceğim" dedi.
Seda Sayan'ın kendisini 2 ay önce programına davet ettiğini de belirten Cihan Dursun, "ben asgari ücretli olarak bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum. Seda Sayan'ın programından bizi aradılar. Ben de programa katılmak için fabrikadan 3 gün izin aldım. Ancak bizi daha sonra programa alacaklarını söylediler. Ben sesimi duyurmak için Seda Sayan'ın programına çıkmak istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.