Koçdemir Türk Dünyasına Eskişehir'i anlattı

Koçdemir Türk Dünyasına Eskişehir’i anlattı
Vali Dr. Kadir Koçdemir, davetli olarak gittiği Başkortostan Cumhuriyeti’nden döndü. Vali Koçdemir, Ufa’da yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 30. Dönem Toplantısı’nda Eskişehir 2013 Türk Dünyası...

Vali Dr. Kadir Koçdemir, davetli olarak gittiği Başkortostan Cumhuriyeti'nden döndü.
Vali Koçdemir, Ufa'da yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 30. Dönem Toplantısı'nda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi.
Koçdemir Ufa'daki toplantı ve görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerinde aşağıdaki hususlara değindi:

ESKİŞEHİR 2013 ÖRNEK OLACAK
Toplantı Eskişehir açısından oldukça yararlı geçti. Eskişehir 2013, toplantının ana gündem maddeleri arasındaydı. Bu Türk Dünyası'nın Eskişehir'i ne kadar yakından takip ettiğini göstermektedir.
ESKİŞEHİR UFA İLE KARDEŞ
OLMA YOLUNDA
Ufa Büyükşehir Belediye Başkanı İrek Yalalov ile görüşüldü. Ufa ile Eskişehir'in kardeş şehir olması yolunda önemli adımlar atıldı.
2013'e az bir zaman kalması sebebi ile sürecin hızlandırılmasına karar verildi. Bu çerçevede niyet mektuplarıyla birlikte karşılıklı ziyaretler de planlandı.
Kültür Bakanlığı, Üniversite ve Milli Müze Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde iki şehir kardeşliğinin somut işbirliklerine dönmesi imkânları ortaya konuldu.Eskişehir'de hem yıllar evvel göç edip yerleşen hem de öğrenim için gelen çok sayıda Başkortostan kökenli insan yaşamaktadır. 2013 Kültür Başkentliği çerçevesinde hem başkent meydanında hem de restore edilerek kazandırılacak Odunpazarı evlerinden birinde Başkortostan'ın tanıtımı sürekli hale getirilecek.Önümüzdeki günlerde Başkortostan'dan gelecek heyetin ardından Eskişehir'den de karma bir heyetin Ufa'ya gitmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.