"KÖLELİK YASASI KABUL EDİLEMEZ"

“KÖLELİK YASASI KABUL EDİLEMEZ”
DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Sekreteri Ünal Akkaya, yaşamak için emeğini satmak zorunda olan milyonlarca emekçinin, iş yerlerinde giderek artan ağır çalışma koşulları altında, yaşadıkları sorunlarla mücadele...

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Sekreteri Ünal Akkaya, yaşamak için emeğini satmak zorunda olan milyonlarca emekçinin, iş yerlerinde giderek artan ağır çalışma koşulları altında, yaşadıkları sorunlarla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi. Çalışma koşullarının bu kadar ağır hal almasının işsizliğin, örgütsüzlüğün, güvencesizliğin dayatıldığı çalışma yaşamının sonucu olduğunu ifade eden Akkaya, " Hükümet, bir yandan işin sürekliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan, işverenin işçi üzerinde keyfiyetini artıran esneklik uygulamalarını topluma dayatmakta, diğer yandan kazanılmış hakları budamak için yeni tasarılar hazırlamaktadır" dedi.
Teslim olmayacağız.
Akkaya, şöyle konuştu: " İşçi sınıfını uysal koyun sayanlar, onların ağır ellerini toprağa basıp doğrulduğunda nelere kadir olduğunu görecekler. AKP Hükümeti'ni uyarıyoruz. Emeğimiz ve alın terimiz üzerinden hesaplar yapmayı bırakın. Ne kıdem tazminatının gaspına ne de kölelik koşullarına teslim olmayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.