Komedi gibi kuyumcu soygunu

Komedi gibi  kuyumcu soygunu
Eskişehir’doe dün komedi filmini andıran bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Kuyumcu Dükkanını arayan bir kişi kendisinin doktor olduğunu belirttikten sonra toplamda 7 Bin TL tutarında altın siparişi verdi ve bu altınların...

Eskişehir'doe dün komedi filmini andıran bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Kuyumcu Dükkanını arayan bir kişi kendisinin doktor olduğunu belirttikten sonra toplamda 7 Bin TL tutarında altın siparişi verdi ve bu altınların adresine getirilmesini istedi.
Edinilen bilgilere göre Saat:10.30 sıralarında meydana gelen olayda, altın siparişi veren kişi, kendisine altınları götüren işyeri çalışanına, Üniversite Caddesi üzerinde bir apartmanı göstererek "4. katta eşim sana parasını verecek" diyerek yanından gönderdi. Kuyumcu çalışanı gittiği adreste kimseyi bulamayınca olayı yeri sahibine, bildirdi.
Olayın kendilerine bildirilmesi üzerine de Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı.
Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kişilerin iki erkek şahıs oldukları tespit edilmesi üzerine bölgeyi genişleterek çalışmalarını sürdüren ekipler, şüphelilerin olay yerinden uzaklaştıktan sonra park ettikleri 34 plakalı bir araca binerek ilimizden ayrıldıklarını belirledi. Plakası tespit edilen otonun Afyonkarahisar iline gittiğinin anlaşılması üzerine Afyonkarahisar Asayiş Şube Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışma sonucu Rauf S. (36) ve Salih M. (38) isimli şüpheliler yakalandı.
Afyonkarahisar ilinden ilimize getirilen şüphelilerden Rauf S. yakalandığı esnada kardeşine ait olan kimliği gösterdi, ancak kısa sürede gerçek kimliği saptandı ve çok sayıda dolandırıcılık suçundan kaydının ve olduğu ve değişik illerce halen aranmakta olduğu anlaşıldı.
Şüphelilerin üstlerinde ve otolarında yapılan aramada ilimizden dolandırmış oldukları yaklaşık 7.000 TL. tutarında altınlar eksiksiz olarak elde edildi ve kuyumcu dükkanı sahibine teslimi yapıldı.
Şüpheliler sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi..)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.