Kooperatif yolsuzluğunda yeni skandal

Kooperatif yolsuzluğunda yeni skandal
Eskişehir’de yapımına geçen yıllarda Batıkent Mahallesi’nde başlanılan 172 konutluk S.S. Mavi Cennet Yapı Kooperatifin’de yaşanan olaylar bitmek bilmiyor.Kooperatif ortaklarının Cumhuriyet Savcılığına yapmış oldukarı suç...

Eskişehir'de yapımına geçen yıllarda Batıkent Mahallesi'nde başlanılan 172 konutluk S.S. Mavi Cennet Yapı Kooperatifin'de yaşanan olaylar bitmek bilmiyor.
Kooperatif ortaklarının Cumhuriyet Savcılığına yapmış oldukarı suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma beraberinde birçok iddiayı da getirdi. Aralarında profesör, emekli emniyet müdürü ile çok sayıda ortağı bulunan konut yapı kooperatifinde son olarak kongre skandalı belgeler ile ortaya çıkartıldı.
Suç duyurusunun ardından yine Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltına alınan kooperatif yöneticisi ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan D.A. nın başkanlığında gerçekleştirilen kooperatif genel kurulundaki imzanın taklit olduğu iddia edildi. Ayrıca Kooperatif genel kurulunun 9 Eylül'de yapıldığı tutanaktaki tarihin ise 8 Eylül olarak onaylandığı tespit edildi.
Tutanaktaki imzaların taklit edildiği tarihlerinde çelişkili olduğu idida edildiği genel kurulda kooperatifin bir firmayada 1 milyon 225 bin TL. borçlu gösterilmesi üyeleri isyan ettirdi. Şu an hayatta olmayan Bakanlık temsilcisi Y.O.'nun kongre tutanaklarındaki imzaların farklı olması kooperatif üyeleri arasındaki şüpheyi daha da artırdı.
Peş peşe yaşanan bu olaylar karşısında sessizliğini bozan hak sahipleri mağdur olduklarını dile getirerek, haklarını adalet huzurunda arayacaklarını ifade ettiler.
Kooperatif inşatlarının olmadık borçlar yüzünden durduğunu da hatırlatan hak sahipleri, "Yapılan genel kurul tutanağındaki Bakanlık temsilcisi Y.O.nun imzaları neden farklı? Genel kurulu yapan şahısların arasında divan başkanı ayrıca Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan D.A. adlı şahısta bulunuyor. Kooperatifimiz bir firmaya neyin karşılığı 1 milyon 225 bin TL. borçlu gösteriliyor?
Aynı gün hem sözleşme fesh ediliyor, hemde genel kurul yapılmış gözüküyor. Tutanaktaki tarihler neden farklı yazılmış? Bakanlık temsilcisinin imzaları aynı olması gerekirken farklı gözüküyor?Bu sorulara cevap bekliyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştular.
"İddialar kurumumuzu
zan altında bıraktı"
Mavi Cennet Yapı Kooperatifindeki yolsuzluk iddiası üzerine bir açıklamada bulunan Sanayi ve Ticaret İl Müdür Mahmut Yılmaz "Yaşanan bu olay kurumumuz çalışanlarını da zan altında bırakmıştır" dedi.
Olayın kurum içi olmadığını belirten İl Müdürü Yılmaz, " Bu durum şahsi bir meseledir. Olayda adı geçen şube müdürü D.A.yı aktif görevden pasif göreve aldık. Kongre tutanağındaki tarihlerde yapıldığı günün aynı olması gerekir. Kooperatif olayının soruşturması sürüyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.