Korkunç patlamada iddianame tamamlandı

Korkunç patlamada iddianame tamamlandı
Dört işçinin yanarak feci şekilde can veridği korkunç patlama olayının iddianamesi ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından tamamlanarak birinci Ağır Ceza mahkemesine gönderildi.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin...

Dört işçinin yanarak feci şekilde can veridği korkunç patlama olayının iddianamesi ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından tamamlanarak birinci Ağır Ceza mahkemesine gönderildi.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ardından davanın görüleceği tarihinde belli olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde Yeni Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen patlama olayında Melik Duran, Ahmet Uysal, İsmail Tünel ile Umut Kaçakarabacı hayatını kaybetmişti. Eskişehir'de büyük yankı uyandıran olayın ardından yakalanan Z.A. ile Y.Ö. adlı şahıslaran tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. Aradan geçen süre içerisinde gerekli incelemelerin tamamlandığı patlama olayının iddianamesi Cumhuriyet Savcılığınca hazırlandı.
İŞTE İDDİANAME
Tamamlanan iddianamede şüpheli Z.A. nın sanık olduğu işyerinde iş kanunu ve ilgili yönetmeliklerde belirlenen hiçbir önlem alınmadan anlaşma gereği taşkırmada kullanılan patlayıcı madde üretim çalışması yapıldığı sırada patlamanın ve ardından yangın sonucu işyerinde çalışan dört işçinin hayatını kaybettiği olayda işyerinde gerekli çalışma ruhsatı olmadan gerekli yasal önlemleri almadan ehliyeti bulunmayan işçileri çalıştıran Z.A.nın ve bu işi firmaya veren asıl işveren konumundaki şüpheli Y.Ö.nün asli kusurlu oldukları belirlendi.
İddianemede ayrıca Z.A. adlı zanlının taksirli yangına neden olmak suçunun işlediği tespit edildiği açıklandı.
Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianemede zanlıların tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma, taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olma ve taksirle yangına sebebiyet verme suçlarından yargılanacakları öğrenildi. Dört işçinin hayatını kaybettiği duruşmanın 27 Eylül 2012 günü Ağır ceza mahkemesinde görüleceği ve zanlılardan Z.A. ile Y.Ö. adlı şahısların ilk ifadelerini mahkeme heyetine sunacakları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.