Kulisler kaynıyor

Kulisler kaynıyor
22 Temmuz erken seçimleri öncesinde partilerdeki kulis çalışmaları oldukça hızlandı. Adeta kaynayan bir kazana dönen politikada liste mücadeleleri de kızıştı.İktidar partisi AKP’de nihayet aday adayları önceki gün açıklandı....

22 Temmuz erken seçimleri öncesinde partilerdeki kulis çalışmaları oldukça hızlandı. Adeta kaynayan bir kazana dönen politikada liste mücadeleleri de kızıştı.
İktidar partisi AKP'de nihayet aday adayları önceki gün açıklandı. İl Başkanı murat Canözer'in açıkladığı 28 isim arasında mevcut üç milletvekilinin de ismi bulunuyor. Her ne kadar bu üç isim liste için şanslı gibi görünselerde, diğer adaylar içerisinde de güçlü isimlerin yer alması bu partide ki çekişmeyi tırmandırıyor.
Muhalefet partisi CHP'de ise şu ana kadar başvuru var. Genel merkeze yapılan müracaatlar ise şimdilik gizli tutuluyor. Mevcut üç milletvekili de yine liste için mücadele edecekler. Cevdet Selvi'nin liste başı olmasına ise kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan CHP ile iş birliği içerisine giren DSP'de Ayhan Kavas ve Emel Dokuzlar şimdilik kesin olarak aday adayı olanlar arasında.
DP'de ise tam anlamıyla savaş yaşanıyor. Bahattin Şeker'den Orhan Kesikoğlu'na, Halil Ünal'dan Bekir Sıtkı Saraç'a kadar pek çok isim listede yer almak için çetin bir mücadelenin içerisinde.
Öte yandan ANAP'ın da listede yer istediği söylentileri bu partide akılları daha da karıştırıyor. ANAP'ın en azından birinci yada ikinci sıraya talip olduğu söyleniyor.
Bu yüzden gözler ANAP'ın çıkacak olan aday adaylarına çevrilmiş durumda.
MHP'de ise 18 aday adayı müracaatlarını tamamladı. Müracaat süresi sona eren MHP'de bu 18 aday adayı liste mücadelesine giriştiler.
Merkez yoklaması yapılması beklenen partide, alınacak olan sonuçlar daha sonra genel merkez tarafından değerlendirilecek ve liste şekillendirilecek. MHP aday adayları da bu yüzden hemen her gün genel merkezin yolunu aşındırıyorlar. MHP'de de oluşacak liste şimdiden merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.