Kuru temizlemecilerde bayram mesaisi başladı

Kuru temizlemecilerde bayram mesaisi başladı
Ramazan Bayramı’na bir hafta kalırken Eskişehir’de kuru temizlemecilerin bayram mesaisi de başladı.

Eskişehir’de birçok kişi Ramazan Bayramı için alışveriş yaparken, bazı vatandaşlar ise ellerinde olan veya yeni aldıkları kıyafetleri temizletmek için kuru temizlemecilerin yolunu tuttu. Vatandaşlar detaylı temizlik yaptırmak için ceket, gömlek, takım elbise, pantolon gibi giysilerini kuru temizlemecilere götürmeye başladı.

KURU TEMİZLEMECİLERİN İŞLERİ AÇILMAYA BAŞLADI

Kuru temizleme işiyle uğraşan Ahmet Çamlıca, “Ramazan ayı ve vatandaşın ekonomik sıkıntısı nedeniyle işlerimizde bir durgunluk vardı fakat açılmaya başladı. Bizim işlerimiz genellikle yaz dönemlerinde ve kış döneminin başlangıcında yoğun olur, diğer zaman durgunluk olur fakat günümüzü kurtarıyoruz. Bu bayram iyi olacak gibi görünüyor. Şu anda işlerimiz iyi gidiyor. Bir yandan terzi işi de yaptığımız için tadilat işimiz oldukça hızlı, kuru temizlememiz de iyi” ifadelerini kullandı.

KURU TEMİZLEME ÜCRETLERİ YÜKSELDİ

Kuru temizlemede kullanılan ürünlerin maliyetinin ciddi oranda yükseldiğini de belirten Çamlıca, şu anda kuru temizleme ücretlerinin de tek cekette 150 TL, pantolonda 100 TL, takım elbisede ise 250 TL olduğunu söyledi. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda kuru temizleme fiyatları ortalama cekette 60 lira, pantolonda 40 liraydı. 1 yıl içerisinde kuru temizleme ücretleri yüzde yüzün üzerinde arttı.

Çamlıca, “Maliyetlerimiz artınca bu ücret tarifesine de yansıyor. Askımızın, poşetimizin, kullandığımız ilaçların maliyeti yükseldi. Daha önce 100 liraya temizlediğim bir takımı 200’e temizliyoruz mecburen” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.