LÜLETAŞI GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

LÜLETAŞI GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK
Beyazaltın (Sepetçi) Köyü, Türkmentokat Köyü ve Karatepe Köyü’ndeki lüle taşı maden ocakları Vali Dr. Kadir Koçdemir ve beraberindeki ekip tarafından yerinde incelendi.Lületaşı Kooperatifi Başkanı İsmail Ayan, Eskişehir...

Beyazaltın (Sepetçi) Köyü, Türkmentokat Köyü ve Karatepe Köyü'ndeki lüle taşı maden ocakları Vali Dr. Kadir Koçdemir ve beraberindeki ekip tarafından yerinde incelendi.
Lületaşı Kooperatifi Başkanı İsmail Ayan, Eskişehir Lületaşı El Sanatları Derneği Başkanı Ramazan Bağlan, Eskişehir Lületaşı Sanatçıları Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehmi Yavuz ve Beyazaltın Köyü Lüle Taşı Turistik El Sanatları Derneği Mustafa Gök ile birlikte maden ocaklarını ziyaret ederek bilgi alan Vali Koçdemir, lüle taşını ham madde olarak çıkaran köylülerin ve işleyen ustaların lüle taşı ham maddesinin çıkarımı ve işlenilmesindeki problemlerini de dinledi.
Koçdemir'e Tepebaşı Kaymakamı Necdet Türker ve İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı da eşlik etti.
2013 yılında Eskişehir'in bir yandan Türk Dünyası Kültür Başkentliği diğer yandan Somut Olmayan Kültürel Miras Dünya Başkentliğini gerçekleştireceğini hatırlatan Vali Koçdemir, yaptırdıkları "Eskişehir denilince aklınıza ne geliyor?" anketinde 3 kişiden birinin lüle taşı dediğini belirtti. Türk Dünyası Kültür Başkenti gündeminin ana konularından birisinin de Lüle Taşı olacağını ifade eden Koçdemir, 2013 yılında bu kapsamda örnek bir ocak yapmayı düşündüklerini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.