Madde alışkanlığı en yakın arkadaştan geliyor

Madde alışkanlığı en yakın arkadaştan geliyor
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amiri Başkomiser Kemal Kızılbaba, "Madde kullanımı ve bağımlılık tehlikesi, kişinin en yakın arkadaşından gelmektedir" dedi. Yunus Emre Lisesi’nde öğrencilere "Madde...

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amiri Başkomiser Kemal Kızılbaba, "Madde kullanımı ve bağımlılık tehlikesi, kişinin en yakın arkadaşından gelmektedir" dedi. Yunus Emre Lisesi'nde öğrencilere "Madde Kullanımı ve Bağımlılığı" konulu seminer veren Kızılbaba, maddenin doğal ve yapay nitelikli kimyasallara verilen ad olduğunu belirterek, "Madde kullanımı ve bağımlılığı denildiğinde, tüm bağımlılık yapan maddeler anlaşılmaktadır. Alkol ve tütün de bağımlılık yapan maddelerdir. Gençler neden madde kullanmaya başlar? Arkadaş etkisi (sevgili), merak, meseleleri çözme yanılgısı, özenti, moda ve büyükleri taklit etme şeklinde karşımıza çıkmaktadır" diye konuştu. Başkomiser Kemal Kızılbaba, uyuşturucu satıcılarının kendilerine hedef seçtikleri kişinin zaaflarını kullandığını ifade ederek, şunları söyledi: "Özdeşlik kurar, arkadaş olarak yaklaşır ve madde ilk kez verilirken bedava verilir. Bunlara karşı uyanık olunmalıdır. Gençlerimizin boş vakitlerini sportif, kültürel, eğitim ve bilim faaliyetlerinde geçirmelerini sağlamalıyız. Çünkü, boş vakitten dolayı maddeye başlama riski de daha yüksektir. Maddelerden kendimizi korumamız için doktor harici verilen hiç bir ilaç kullanılmamalı. Çünkü, bu maddeler tablet halinde verilmekteir. Sigara içmemede önemlidir. Bu maddeler tütün içerisine karıştırılarak insanlara sunulmaktadır. Alkolde maddeye başlamada etkilidir. Maddeyi kullanmaya başlayan kişiler, ilk madde kullandıkları yer ya kendi evleri, ya da arkadaşlarının evleridir. Bu maddelerin etkisinden korunmanın en iyi yolu, hiç başlamamaktır. Madde kullanımı ve bağımlılığına karşı yalnız değilsiniz. Sizin için sizlerle birlikteyiz. Size bir telefon kadar yakınız. Nereye gittiğiniz önemlidir, ama daha da önemlisi kimlerle gittiğinizdir. Madde kullanımına başlamada bir tek neden yeterlidir. Hangi nedenle olursa olsun, madde kullanımına ihtiyacınız yoktur. Kullanımı güvenli bir madde yoktur. Bir defa aldıktan sonra ikinci defa alma riski yüksektir. Bağımlılık kişinin kendi elindedir."
Seminer sonunda Kızılbaba'ya plaket veren Yunus Emre Lisesi Müdürü Mahmut Savuran ise, "Maddi kullanımı ve bağımlılığı, tüm insanlığı etkileyen en önemli meselelerin başında gelmektedir. Bu bağlamda okulumuzda eğitim gören 2 bin 200 öğrencimize yönelik, onların frkındalıklarını arttırmak ve bilinçlendirmek maksadıyla 26 Şubat ve 23 Mart tarihleri arasında madde kullanımı ve bağımlılığı hususunda seminer düzenledik. Seminere, İl Emniyet Müdürlüğü destek vererek, öğrencilerimizi bilgilendirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.