"Meclis kurucu meclis olacak"

"Meclis kurucu meclis olacak”
Genç Parti’den milletvekilliği aday adaylığını açıklayarak bir çok kişiyi şaşırtan DYP ve ANAP’ın eski ağır toplarından İbrahim Yaşar Dedelek, 22 Temmuz 2007 seçimlerinin Türkiye’nin geleceğini ve kaderini ortaya koyacağını...

Genç Parti'den milletvekilliği aday adaylığını açıklayarak bir çok kişiyi şaşırtan DYP ve ANAP'ın eski ağır toplarından İbrahim Yaşar Dedelek, 22 Temmuz 2007 seçimlerinin Türkiye'nin geleceğini ve kaderini ortaya koyacağını söyledi. Genç Parti'den aday olması sonrasında bir grup gazeteciyi kabul eden ve ilginç açıklamalar yapan İbrahim Yaşar Dedelek şunları söyledi: "Bu meclisin aritmetiği Türkiye'nin değerlerine önem veren bir yapıdan teşkil edilirse, yani devletimizin bölünmez bütünlüğüne, hukukun üstünlüğüne, üniter devletin bölünmeden yaşamasına hassasiyet gösteren kişilerden oluşan bir Meclis teşkil edilebilirse, bu meclis Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de kurduğu meclis gibi olacaktır."
Beş yıllık AK Parti döneminde Türkiye'nin sıkıştırılmasını ve Sözde Ermeni Soykırımı Tasarı'sının kabulünden Kürdistan'ın tanınmasına, Kıbrıs'ın elden çıkartılmasından ekümenikliğin İstanbul'da kurulmasına kadar pek çok şeyden ödün verildiğini iddia eden Dedelek, bu konuların tamamının 22 Temmuz'da oluşacak olan yeni meclisin hassas konuları olacağını belirtti.
Dedelek "Genç Parti'den yapmamın sebebi, yukarıda anlattığım nedenlerledir. Eskişehir zor bir seçime giriyor. Ayrıca yıllardır seçimlere girip bir kere kaybeden ve hep kazanan biri olarak yeniden TBMM'ne gideceğime inanıyorum" dedi. Aday listelerinin 4 Haziran'da açıklanacağını ifade eden Dedelek, Genç Parti'nin oylarını daha da artıracağına inandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.