Meclisten ulaşım projelerine onay!

Meclisten ulaşım  projelerine onay!
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda Eskişehir ulaşımını bir nebze de olsa rahatlatacak...

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumunda Eskişehir ulaşımını bir nebze de olsa rahatlatacak kararlar meclisten oy birliğiyle geçti. İlk olarak tramvay araçlarının kapasite artırımı projesi işi için kredi kullanılması yetkisi Başkan Yılmaz Büyükerşen'e verildi. Tramvay araçlarının kapasite artırımı için azami olarak 180 ay 15 yıl vade ile 30 milyon euro karşılığında kredi kullanılması konusu meclisten geçti. Bunun sonuncunda tramvaylara vagon takılarak genişletilmesi yoluna gidileceği edinilen bilgiler arasında.
Mecliste ayrıca otobüs alımı projesi 40 otobüs temini için kredi kullanılması için de Büyükerşen'e yetki verildi. Azami olarak 120 ay 10 yıl vade ile 20 milyon lira tutarında kredi kullanılması oy birliğiyle meclisten geçti.
Ayrıca merakla beklenen Odunpazarı-Çankaya hattına yapılması planlanan teleferik hattı da gündeme geldi. Azami olarak 180 ay 15 yıl vade ile 10 milyon euro tutarında kredi kullanılması meclisten oy birliğiyle geçti.
KIZILYER İMARA AÇILDI
Son olarak ise Sümer Mahallesi Kızılyer Mevkiinin imara açılması konusu görüşüldü. İlgili konu toplantıdan oy birliğiyle geçerken, Kızılyer Mevkiinde arazisi bulunan vatandaşlar da meclis toplantısını izleyerek alkışlarla destek verdi. AKP'li Meclis Üyesi Mustafa Önder, çöküntü haline dönüştüğü sanılan alanın imara açılması konusunun meclisten oy birliğiyle geçmiş olduğu için mutlu olduklarını söyledi. Önder, "Mülk sahiplerinin sabırlarının sonu mutlulukla bitti" dedi. AKP'li Mustafa Birsen'de bu alanın şehrin en güzide yerlerinden biri olduğunu kaydederek, "Sabrın sonu selamettir. En güzel şekilde de değerlendirilecektir" dedi.
Büyükerşen'de emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunu bir kez daha etti. Kızılyer Mevkiinde bulunan yaklaşık 75 hektarlık alan tarım arazisinden çıkarılarak, konut alanı, ticaret, sosyal ve yeşil alan olarak kullanılabilecek.
31 maddenin görüşüldüğü toplantı da tüm konular oy birliğiyle kabul edildi.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.