Menopoz yaşını uzatmak için önleminizi alın

Menopoz yaşını uzatmak için önleminizi alın
Acıbadem Eskişehir Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meliha Kovancı , Türkiye’de kadınların 46 yaşında Avrupa ‘da ise 51 yaşında menapoza girdiklerini belirterek "Bunun nedeni ise, Avrupa’da kadınların menopoz...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meliha Kovancı , Türkiye'de kadınların 46 yaşında Avrupa 'da ise 51 yaşında menapoza girdiklerini belirterek "Bunun nedeni ise, Avrupa'da kadınların menopoz dönemiyle ilgili olarak önceden bazı önlemler almaları ve kalsiyum içeren yiyecekler yemesinden kaynaklanıyor. " dedi.
Menopoz döneminde östrojen hormonu salgısının aşırı düşmesiyle birlikte kalp hastalıkları ve kemik erimesi (osteoporoz) gibi risklerin de arttığına dikkat çeken Dr. Kovancı, "Bu riskleri önleme konusunda var olan seçenekler hakkında bilgi sahibi olmak için, kadınların yıllık jinekolojik muayenelerini menopoz döneminde de devam ettirmesi önem taşıyor"şeklinde konuştu. Dr. Meliha Kovancı Menopoza giren kişilerde ortaya çıkan değişiklikleri şöyle sıraladı:
"Menopoz her toplumda farklı algılanma düzeyine göre tarif edilse de bütün dünyadaki kadınların hissettikleri hemen hemen aynıdır. Ateş basması, nedensiz terleme, çarpıntı, nedensiz bir endişe hali, çabuk öfkelenme, cinsel istekte azalma, uykusuzluk, baş ağrısı, vajinal kuruluk belirtilerinin hepsi bir hastada var olabildiği gibi bu belirtilerden sadece birkaçı da hastalar tarafından dile getirilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.