"Milli Eğitimde kadrolaşma sürüyor"

“Milli Eğitimde kadrolaşma sürüyor”
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, Milli Eğitim içerisinde yaşanan kadrolaşmalara karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi.Atamalar yapılırken, yönetmelik hükümlerine uyulmadığını, göz göre göre hukukun...

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, Milli Eğitim içerisinde yaşanan kadrolaşmalara karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi.
Atamalar yapılırken, yönetmelik hükümlerine uyulmadığını, göz göre göre hukukun çiğnendiğini, insanların en doğal haklarının gasp edildiğini öne süren Erkoca, "Sosyal Bilimler Lisesi'ne yapılan Müdür, Müdür Baş Yardımcısı ve Müdür Yardımcısı atamaları bunun en güzel örneğidir.
Yine müdür yardımcılığı atamalarında her türlü yol denenerek atamalar gerçekleştirilmiş siyasi iktidarın kadrolaşması tamamlanmıştır" dedi.
Bu kadrolaşmanın Milli Eğitime sağlayacağı hiçbir katkı olmadığını, tam tersine çalışma barışını bozacağını dile getiren Erkoca, "İlimizde yapılan bu uygulamalar eğitimciler arasında huzursuzluğa neden olmuş bu huzursuzluk 25 Nisan Sevk Eyleminde tepki olarak ortaya çıkmıştır. Üzüntü verici olan bu tepkiler ve huzursuzluklar görmezlikten gelinmiş, yanlışlar devam etmiştir. Bir an evvel bu yanlışlıklardan dönülmesini, eğitim çalışanlarına kulak verilmesini talep ediyoruz. Bu taleplerimiz dikkate alınmazsa her türlü hukuki mücadeleyi başlatacağımızı ilan ediyorum.
Gerekirse tek tek bütün atamalar için yargıya başvuracağız. Siyasal iktidarın Milli Eğitimde yaptığı bu kadrolaşmayı tasfiye etmek için her türlü hukuki yol denenecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.