"Milli Eğitim'de yönetmelik enflasyonu"

“Milli Eğitim’de yönetmelik enflasyonu”
Şanlı, 13 Nisan 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği ve onun ardından jet hızıyla çıkarılan genelgenin, Bakanlığın kadrolaşma...

Şanlı, 13 Nisan 2007 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği ve onun ardından jet hızıyla çıkarılan genelgenin, Bakanlığın kadrolaşma konusundaki gözü karalığını bütün açıklığı ile gözler önüne serdiğini öne sürerek, "Bu yönetmelikle yönetici atamalarında sınav ve değerlendirme şartları ortadan kaldırılmıştır. Bunun anlamı asgari de olsa objektif değerlendirme kriterlerinin yok edilmesidir. Böylece kadrolaşma önünde hiçbir engel kalmamaktadır" dedi.
Eskişehir'de de hiçbir duyuru yapılmadan, 40'ın üzerinde müdür ataması yapıldığını, sıranın müdür yardımcılığı atamalarına geldiğini ifade eden Şanlı, yönetmelikte sınav koşulunun kaldırılarak, atanacak yöneticiyi belirleme yetkisinin, büyük oranda Okul Müdürlerine ve Milli Eğitim Müdürlerine verildiğini kaydetti.
Eğitim-Sen olarak valiliklere verilen taktir yetkisinin yönetici atamalarında objektifliği zedeleyeceği ve kayırmalara yol açabileceği kaygısıyla yargıya başvurduklarını ve açılan dava sonucunda yürütmenin durdurulmasını sağladıklarını dile getiren Şanlı, "Milli Eğitim Bakanlığı yargının kararı üzerine daha objektif bir yönetmelik çıkarması gerekirdi. Yönetmeliğin 13 Nisan 2007 Cuma günü çıkmasından 2 saat sonra yıldırım hızıyla bir genelge çıkararak 16 Nisan 2007 Pazartesi gününden itibaren okullarda uygulamayı başlattı. Milli Eğitim Bakanlığının yönetici atama yönetmeliğinin çıkmasının hemen ardından genelge yayınlaması kadrolaşmada kapkaç devrinin başladığını gösteriyor" diye konuştu.
Ali Paşa Şanlı, Eğitim-Sen olarak bu hukuksuzluklara seyirci kalmayacaklarını ve yönetmeliğin yürürlükten kaldırılması amacıyla hukuksal süreci başlattıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.