"Müftü resmi nikah kıyamaz"

“Müftü resmi nikah kıyamaz”
Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara da oluşturulan Kadın meclisi Eskişehir’de örgütlenme çalışmalarını tamamladı. Çeşitli dernek,sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi partilerinde destek verdiği kadın meclisi üyeleri...


Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara da oluşturulan Kadın meclisi Eskişehir’de örgütlenme çalışmalarını tamamladı. çeşitli dernek,sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi partilerinde destek verdiği kadın meclisi üyeleri dün bir araya geldi.

KESK’ e bağlı Eğitim Sen şubesinin ev sahipliğini yaptığı toplantıda meclis gündemine alınan nikah yetki konusu hakkında değerlendirmede bulunuldu. Meclis adına söz alan Şengül Kocabıyık, Müftülerin resmi nikah kıyamayacağına işaret ederek “Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilemesi laikliğe aykırıdır.Din görevlisi diğer kamu hizmetlerini yapmakla görevlendirilemez. Tasarının erken yaşta zorla evlendirmenin yasallaşmasına zemin hazırlayacağı açıkça ortadadır. Medeni kanun’da var olan yetki belediye görevlisidir. Din görevlisine verilmesi planlanan bu yetki medeni kanuna aykırıdır. Anayasanın özünü oluşturan ayrımcılık yasağı ve eşitlik ilkesine aykırı olacak bu tasarı müftülere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesi dahi teklif edilmemelidir. Haklarımıza yönelik saldırıları arttıracak bu uygulamaya karşı sessiz kalmayacağız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.