MUHTEŞEM CUMHURİYET MİTİNGİ

MUHTEŞEM CUMHURİYET MİTİNGİ
Atatürkçü Düşünce Derneğinin öncülüğünde düzenlenen ve birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra siyasi partilerin de destek verdiği miting için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Gündoğdu Meydanı’na gelmeye başladı....

Atatürkçü Düşünce Derneğinin öncülüğünde düzenlenen ve birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra siyasi partilerin de destek verdiği miting için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Gündoğdu Meydanı'na gelmeye başladı.
Mitingin başlamasına saatler olmasına karşın Gündoğdu meydanı tamamen dolarken diğer katılımcılara izdiham yaşanmaması için meydana doğru ilerlememeleri anonsu yapıldı. Katılımcılar dün geceden beri trafiğe kapatılan Kordonboyu'nu da tamamen doldurdu. Katılımcı sayısının 2 milyona yaklaştığı ifade edildi.
HAVADAN VE DENİZDEN DE KONTROL
Şehir dışından da 7 bin kadar otobüsün sabah saatlerinde geldiği İzmir'de yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor. Katılımcılar tek tek üst aramasından geçirilerek miting alanına alınırken kimi bölgelerde park yasağı uygulanıyor. Havadan helikopterle de miting alanı kontrol altına alınırken denizden de güvenlik önlemi alındığı görüldü. Denizde çok sayıda balıkçı teknesi Türk bayrakları taşıyor.
TRT'YE PROTESTO
Bu arada mitinge katılanlar TRT'yi de protesto etti. Katılımcılar miting alanında görev yapan TRT çalışanlarına yönelik "TRT dışarı" sloganı üzerine çalışanlar basın mensupları için ayrılan platformu terk etti.
"ARTIK BİRLEŞİN"
Mitingde solda birleşme vurgusu da ön plana çıktı. Sık sık "Solda birleşin" sloganlarının atıldığı mitingde yapılan konuşmalarda da sol güçlerin birleşmesi gerektiği vurgulandı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin kurmayları ve 100'ün üzerinde milletvekili ile birlikte deniz yolundan mitingin yapılacağı meydana geldi. Baykal, "Artık Birleşin Yarın Çok Geç Olacak" sloganıyla karşılandı. Baykal'ın ardından miting alanına gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de aynı sloganla karşılandı.
Prof. Dr. Alparslan Işıklı da platformda yaptığı konuşmada sandıkta birleşmenin önemine değindi. Işıklı, Cumhuriyet Mitinglerinin değişik siyasal oluşumları bir araya getirdiğini belirterek, "Birleşme kadar hangi noktada birleşileceği de önemli. Önemli olan sandıktan Atatürkçülüğün çıkmasıdır" dedi. Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ise konuşmasında, Cumhuriyet mitinglerinin Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi dünya halklarınca coşkuyla karşılandığını, onları cesaretlendirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.