Necmi Selamet Eskişehir'de anılıyor

Necmi Selamet Eskişehir’de anılıyor
Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası, geçen yıl 16 Eylül’de kaybettiğimiz yazar Necmi Selamet’i anıyor. Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek anmada,...

Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası, geçen yıl 16 Eylül'de kaybettiğimiz yazar Necmi Selamet'i anıyor. Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de gerçekleşecek anmada, şair Salih Bolat, şair Hilmi Haşal ve Doç. Dr. Medine Sivri konuşacak.
Anmada, Selamet'in 2010 yılında Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "Nâzım Hikmet Anması'nda" yaptığı konuşmadan ve Şaban Bağcı'nın Eskişehir Kanal 26 televizyonunda yaptığı son röportajından birer bölüm gösterilecek. Selamet'in Eskişehir'deki arkadaşları da onun için şiirlerini seslendirecek ve anılarını paylaşacak.
Necmi Selamet'in farklı dergi ve gazetelerde yazdığı edebi yazılar, bir araya getirilerek, "Kurtarılmış Yazılar" adıyla Venedik Yayınları tarafından kitaplaştırılıyor. Bu kitap da, anmaya katılanlara armağan edilecek. Eskişehir'de yayın hayatını sürdüren Yazılıkaya Şiir Yaprağı da Selamet için Eylül- Ekim sayısında bir dosya hazırladı.
Necmi Selamet'in "Nâzım Hikmet ve Makinalaşmak" ve "Şiirimizde Manifestolar" adlı iki kitabı ve Yaşar Kemal üzerine yayımlanmamış bir çalışması bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.