Odunpazarı Konservatuvarına mahkeme izin vermedi

Odunpazarı Konservatuvarına mahkeme izin vermedi
2005 Yılında Odunpazarı Belediyesi, Turizm ve Kültür Müdürlüğü bünyesinde açtığı beceri kurslarına kendi meclisi kararıyla “Konservatuvar” adını vermişti.Karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in...

2005 Yılında Odunpazarı Belediyesi, Turizm ve Kültür Müdürlüğü bünyesinde açtığı beceri kurslarına kendi meclisi kararıyla "Konservatuvar" adını vermişti.
Karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in "Konservatuvarların bir yükseköğretim kurumu olduğu ve belediyelerin böyle bir kurum, kurs kurma ve bu ismi kullanma yetkisi olmadığı" gerekçesi ile Odunpazarı Belediyesi'ne iade edilmişti.
Bu kez, Odunpazarı Belediye Meclisi konuyu konservatuvarlara hazırlık kursu olarak bir yönetmelik hazırlayarak karar bağladı. Bu karar da Büyükşehir Belediyesi'nce yine yasal olmadığı gerekçesiyle onanmamıştı.
Odunpazarı Belediyesi'nin bu konuda ısrarı üzerine Büyükşehir Belediyesi konuyu yargıya taşımıştı.
İdare Mahkemesi'nde görülen davalar geçtiğimiz günlerde karara bağlandı.
Mahkeme, Konservatuvarların YÖK Kanunu'na tabi üniversiter kuruluşlar olduğunu, belediyelerin böyle bir kurum kuramayacakları, konservatuvarlara hazırlık kursları açamayacakları, konservatuvar adını kullanarak halk arasında yanılgılara yol açacakları gerekçeleri ile kuruluş, kurs ve bunlara ilişkin yönetmeliği iptal etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.