ODUNPAZARI'NDAN EMEK SOSYAL YARDIM AÇIKLAMASI

ODUNPAZARI’NDAN EMEK SOSYAL YARDIM AÇIKLAMASI
Odunpazarı Belediye başkan Yardımcısı Mehmet Kepez, dün gazetemizde de yer alan CHP Odunpazarı ilçe Başkanı Erdal Cakıcıer’in Odunpazarı Belediyesi Emek Sosyal Hizmetler Binası ile ilgili açıklamaları üzerine yazılı bir...

Odunpazarı Belediye başkan Yardımcısı Mehmet Kepez, dün gazetemizde de yer alan CHP Odunpazarı ilçe Başkanı Erdal Cakıcıer'in Odunpazarı Belediyesi Emek Sosyal Hizmetler Binası ile ilgili açıklamaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"25 Temmuz 2012 tarihinde yerel gazetelerde CHP Odunpazarı İlçe Başkam Erdal Cakıcıer'in "Bu nasıl yardım?" başlıklı değerlendirmeleri, tamamen gerçeklerden uzak ve belediyemizin2004 yılından bugüne büyük bir başarı ile gerçekleştirdiği sosyal yardımları yok sayıcı bir anlayışla yapılmıştır.
Kamuoyunun yakından bildiği gibi Türkiye'nin birçok yerel yönetimi tarafından Örnek alman Odunpazarı Belediyesi sosyal yardımları, belediyemiz paylaşım merkezi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
İnsan onuruna yakışır bir şekilde bugüne kadar yüz binlerce vatandaşa hizmet veren paylaşım merkezimiz her gün onlarca hayırseverin getirdiği 1. ve 2. el kıyafetleri tek tek inceleyerek, sadece kullanılabilecek nitelikteki kıyafetleri, mağaza sistemi şeklinde dizayn edilen ofisinde ihtiyaç sahibi vatandaşların beğenisine sunmaktadır.
Ancak bazı hayırsever vatandaşlarımız, kendi bölgelerine yakın olması nedeniyle evlerinde biriktirdikleri 2. el giysileri, iftar saatinde Emek Sosyal Hizmetler Binası'na getirerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara armağan etmektedir.
Söz konusu haberde kendilerinden izinsiz olarak fotoğrafları çekilen vatandaşlarımızda, Emek Sosyal Hizmetler binasına hayırsever vatandaşlar tarafından bırakılan kıyafetleri alırken görüntülenmiş ve çekilen fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere hiçbir izdiham yaşanmamıştır.
Bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan edinilen bilgiye göre, söz konusu haberde kullanılmak amacıyla çöpten çıkarılarak fotoğraflanan giysiler ise, hayırsever vatandaşlarımızın getirdiği kıyafetlerin içinden, azda olsa çıkan ve kullanılamayacak durumda ki giysilerdir.
Sonuç olarak hayırsever vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz Ramazan ayını da dikkate alarak, ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımın bu şekilde siyasete malzeme edilmesine Odunpazarı Belediyesi olarak karşıyız.
Haberde ifade edildiği gibi vatandaşlarımızın dilenci durumuna düşürülmesine Odunpazarı Belediyesi olarak sonuna kadar karşı olduğumuzu belirterek, CHP Odunpazarı ilçe Başkam Erdal Çakıcıer'in insan onuruna yakışır bir şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek sağlayan Odunpazarı Belediyesi Paylaşım Merkezimize davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.