"Öğretmenlerin haklarını GASPEDİYORLAR"

“Öğretmenlerin haklarını GASPEDİYORLAR”
Eğitim-Sen öğretmenlerin taleplerinin yeni sistemde eridiğini söyledi.KESK’e bağlı Eğitim Sen’in Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, yeni eğitim sisteminin öğretmenleri mağdur etmeye devam ettiğini söyledi. Dün yazılı bir açıklama...

Eğitim-Sen öğretmenlerin taleplerinin yeni sistemde eridiğini söyledi.
KESK'e bağlı Eğitim Sen'in Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, yeni eğitim sisteminin öğretmenleri mağdur etmeye devam ettiğini söyledi. Dün yazılı bir açıklama ile öğretmenlerin yer değiştirme talepleri ile ilgili sıkıntılara değinen Başkan Şanlı; "4+4+4 eğitim sistemi ile öğretmenler mağdur edilmeye devam ediyor." Dedi. Şanlı açıklamasında şunları söyledi; "Başlayan özür grubu yer değiştirme başvurularında, binlerce öğretmen, başvuru modülünde "Branşınıza ait boş kontenjan bulunmamaktadır" ifadesi ile karşılaştı.
Daha önce Atama ve Yer Değiştirme Kılavuzu'nda norm fazlalığı olan branşlarda atamanın yapılmayacağı dile getirilmişti. Bu haliyle birçok sorunu içerisinde barındıran düzenlemeye, bugün öğretmenlerin karşılaştığı "Branşınıza ait boş kontenjan bulunmamaktadır" ifadesi ile bir yenisi daha eklenmiş; norm açığı olan branşlarda da kontenjan açılmamıştır.
Yine AKP hükümeti ve Bakanlığının keyfi siyasal uygulaması sonucunda, aile bütünlüğü yok sayılmakta ve öğretmenler mağdur edilmektedir.
Bütün eğitim emekçilerini ve öğretmenleri haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Eğitim Sen; her zaman eğitim emekçilerinin ve öğretmenlerin haklarının savunucusu, sesi olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.