Okkan'ın eşinden ağlatan sergi

Okkan’ın eşinden ağlatan sergi
Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın boyutlandırılan 29 fotoğrafının yer aldığı serginin açılışına, CHP Eskişehir Milletvekili Vedat Yücesan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İl Emniyet Müdürü...

Şehit Emniyet Müdürü Okkan'ın boyutlandırılan 29 fotoğrafının yer aldığı serginin açılışına, CHP Eskişehir Milletvekili Vedat Yücesan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, çok sayıda yetkili, emniyet mensubu ve vatandaşlar katıldı. Davetlilerle yakından ilgilenen Zerrin Okkan, serginin 2 yıllık çalışma neticesinde oluştuğunu açıklayarak, "Çok duyguluyum, hiç konuşamayacağım. Zaten yazılarımda ve resimlerimde bütün duygularım var" dedi. Okkan'ın yazılarına da yer verilen sergide, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Ali Gaffar Okkan'ın, kendisinin rektör olduğu 12 yılın 10 senesinde Anadolu Üniversitesi'nin güvenliğinden sorumlu olduğunu anlatan Başkan Büyükerşen de, "Öylesine çalışkan, sevecen, sıcak kanlıydı ki, olay çıkarma temayülünde olan bir takım aşırı uçlar bile, onu gördükleri zaman hareketlerinden, düşüncelerinden vazgeçerlerdi.
Onları sükunetle yapmak istedikleri hareketi yapmaktan alıkoyup, kampusu terk etmelerine imkan sağlardı. Onun görevde olduğu sürede, Anadolu Üniversitesi'nde üzücü bir olay cereyan etmedi" diye konuştu.
Büyükerşen, şehit Emniyet Müdürü Okkan ile ilgili bir hatırasını anlatarak, şunları söyledi:
"Dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven, Cemalettin Sarar ve ben, eşlerimizle birlikte yıl başında Erzurum'a gittik, kayakçıları izlemek için dağa çıktık. Bizim oraya geldiğimizi duymuş. Terörün hızlı oluğu bir dönemdi. Bir özel tim göndermiş. Görev yaptığı Kars'a bizi davet etti. Tüm tehlikelere rağmen tedbirimizi almış olması karşısında gitmezlik yapamazdık. Kars'a gittik. Kars'ta bizi ağırladı. Kars'ta hafızalarımızdan silinmeyecek 2 günümüz geçti. Bu arada, emniyet mensupları için polis evi ve bir lokal yapmış. Bize polis evinde yemek verdi. Yemekte baktık ki, personel tabaklarının üzerine emniyet armaları işlenmiş, beyaz eldivenli garsonlar bize hizmet ediyor, beyaz örtüler var. Kars'ta hiç düşünemediğimiz düzen, tertiple karşılaştık. O nazik haliyle bize verdiği cevap, 'Anadolu Üniversitesi'nde kaldığım sürede üniversitede öğrendim' oldu. Allah rahmet eylesin. Kendisinden çok şey beklediğimiz değerli bir arkadaşımızdı. Alın yazısı böyle, gerçekten öyle. Bu sergiyi düzenleyerek Eskişehirliler'in yeniden kendisini hatırlamasını ve anmasına vesile teşkil eden eşine teşekkür ediyorum." İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise, "Emniyet Teşkilatı'nda çok güzide insanlarımız yetişti. Bunlardan bir tanesi şehit Ali Gaffar Okkan'dır. Kendisi benim ağabeyimdir. Kendisi için söylenecek söz bulmak mümkün değil. Yaptıkları, eserleri, geride bıraktıkları ortada. Böyle bir günde sergiyi çok anlamlı buluyorum. Hanımefendiye güzel organizasyonundan dolayı teşekkür ediyorum. Geriye kalan eserleri, fikirleriyle onu yaşatmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. Büyük ilgi gören sergi, 13 Nisan'a kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.