‘’Okullarda imamın ne işi var?’’

‘’Okullarda imamın ne işi var?’’
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan, Eğitimde İş birliği Protokolü kapsamında tüm lise, ortaokul, ilkokul ve anaokullarına imamlar gönderilmeye başlanması büyük tepki yarattı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan, Eğitimde İş birliği Protokolü kapsamında tüm lise, ortaokul, ilkokul ve anaokullarına imamlar gönderilmeye başlanmasına tepki göstermek amacıyla Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın bir araya gelerek eylem yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Aytekin, “Eskişehir Valiliği’nin onayıyla Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan protokol sonucu, Eskişehir’deki tüm okullara yani liselere, ortaokullara, ilkokullara ve hatta anaokullarına imamlar gönderilmeye başlandı. İmamların çocuklara “manevi ve ahlaki değerlerin benimsetilmesi” adı altında eğitim vermeleri bu protokolle planlandı. Eşit, bilimsel, nitelikli eğitim hakkına yönelik bu tip saldırıların karşısında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri olarak bugün buradayız” dedi.

“KIZ ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İÇİN EĞİTİM MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Kız çocuklarının geleceği için eşitlik, bilim, eğitim mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Aytekin, “Başta 6284 ve nafaka hakkı olmak üzere kadınların kazanımlarının tartışmaya açıldığı, seçim ittifaklarının pazarlık konusu haline getirildiği bir seçim sürecini geride bıraktık. Bir yandan kadınları nasıl sahiplendireceğini anlatan Hüdapar, bir yandan milletvekillerinin üç eşi olduğunu ve dörde kadar yolu olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi ile İstanbul Sözleşmesi’nden imzayı çeken AKP bir araya geldi. Son derece gerici, kadın ve laiklik düşmanı utanç ittifakı kuruldu. Seçimlerin ardından ise parlamentoda gericilerin çoğunlukta olduğu bir tabloyla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

“KIZ ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ SİZİN ELİNİZE BIRAKMAYACAĞIZ”

Tüm bunların ardından şimdi de Eskişehir Valiliği’nin onayıyla başlatılan okullara imam gönderilmesi uygulaması, sahip olunan geleceği karartmaya çalışma arayışlarını bir kez daha ortaya serdiğini dile getiren Aytekin, “Laikliği ayaklar altına almakta sakınca görmeyenler; kadınların, çocukların üzerinde “ahlak” adı altında baskı mekanizması oluşturmak isteyenler iyi dinlesin: Okullarda toplumsal cinsiyet eşitliğini derinleştiren uygulamalarınızın karşısında sonuna dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Kız çocuklarının geleceğini sizin elinize bırakmayacağız. Eşit, nitelikli, laik ve bilimsel eğitim hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.