"Ön seçim olmazsa istifa edeceğiz"

“Ön seçim olmazsa istifa edeceğiz”
Anavatan Partisi ile birleşmelerinin ardından hareketli günler yaşayan DYP’de Genel Merkezin milletvekili adayı belirlemede ön seçim yapma kararı almadığı taktirde topluca istifa edeceklerini kaydetti. İl Başkanı Fevzi Yalçın,...

Anavatan Partisi ile birleşmelerinin ardından hareketli günler yaşayan DYP'de Genel Merkezin milletvekili adayı belirlemede ön seçim yapma kararı almadığı taktirde topluca istifa edeceklerini kaydetti. İl Başkanı Fevzi Yalçın, ön seçim kararı alınmaması durumunda görevini sürdürmesinin anlamı kalmayacağını ve istifa edeceğini kaydetti.
Yine, Tahir Üsküdar'ın milletvekili adaylığı nedeniyle istifa etmesiyle boşalan merkez ilçe başkanlığına getirilen Adnan karamanlı da milletvekili aday belirmesinde ön seçim yapılmaması durumunda yönetim kuruluyla birlikte istifa edeceklerini açıkladı.
DYP binasında yapılan Pazar toplantısı son zamanların en geniş katılımına sahne oldu. Anavatan Partisiyle yapılan birleşmenin ardından Demokrat Parti adı altında yeniden gerçekleştirilen birlikteliğin kendileri adına büyük bir mutluluk ve memnuniyet verdiğini açıklayan İl Başkanı Fevzi Yalçın, "önümüzdeki seçimde merkez sağın gerçek gücünü herkes görecektir" dedi. Sağın parçalanmışlığının yarattığı zararı partiler kadar ülkenin de çektiğini anlatan Yalçın sözlerini "ülkenin çimentosunun merkez sağ3 olduğunu herkes gördü ve anladı" şeklinde sürdürdü. Yalçın daha sonra şunları söyledi:
"Milletin ve cumhuriyetin tüm değerlerini tek bir çatı altında toplamak çok önemli. Böylesine önemli bir zamanda iki değerli insan, Mumcu ve Ağar ortaya çıkarak ortaklaşa bir karar aldılar. Bu yapılan geçici bir seçim işbirliği değil, sonsuza dek sürecek kalıcı bir birleşmedir. Türkiye iktidar alternatifini bulmuştur. Alternatif CHP değil Demokrat Parti'dir."
Anayasa değişiklik paketi içinde yer alan tüm maddeleri desteklediklerini sözlerine ekleyen Yalçın, Anavatan ile yaptıkları birleşmenin seçimlerdeki milletvekili adaylığı belirleme yöntemini etkilememesi gerektiğini belirtti. Genel Merkezin Eskişehir'deki adayları ön seçimle belirlememesi durumunda görevini bırakacağını söyleyen Yalçın, parti teşkilatındaki eski yöneticiler dahil tüm yöneticilerin, delegelerin en kısa zamanda bu konuda imza vermeleri gerektiğini söyleyen Yalçın söz konusu talebi Salı günü sabahı Ankara'ya götürüp elden teslim edeceğini kaydetti. Tahir Üsküdar'ın istifa etmesinin ardından yönetim kurulunun oy birliğiyle aynı göreve getirdiği Adnan Karamanlı da, Genel Merkezin Eskişehir'de ön seçim yapmaması durumunda görevi sürdürmelerinin bir anlamı olmayacağını ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa edeceklerini resmen açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.