“Örgütlenme özgürlüğümüz gasp ediliyor”

“Örgütlenme özgürlüğümüz gasp ediliyor”
Ankara Valiliğince Tüm Emekliler Sendikasına açılan kapatma davasının 2. duruşması 8 Haziran’da Ankara 4. İş Mahkemesi’nde yapılacak.

Tüm Emekliler Sendikası Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı İlhami Yücel, Ankara Valiliğince Tüm Emekliler Sendikası’nın kapatılması için açılan davaya tepki göstererek, davanın 2. duruşmasının 8 Haziran’da görüşüleceğini aktardı.

“EMEKLİLER ÖLÜM İLE YAŞAM ARASINDA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR”

Emeklilerin sendika kurması; biriktirilen emeğin geri dönüşünün emeklilerin insana yakışır yaşam sürdürmesini sağlaması için olduğunu aktaran Yücel, “Oysa bugün emeklileri bırakalım insanca yaşamı, çok büyük bir kısmı açlık sınırının altında, ölüm ile yaşam arasında hayata tutunmaya çalışıyor. Geriye kalanların tamamı yoksulluk sınırının yarısı kadar bile maaş alamıyor” şeklinde konuştu.

“İNSANCA YAŞAMIMIZIN GÜVENCESİ OLMASI GEREKİR”

Emeklilerin sendika çatısı altında örgütlenmesi zorunlu ihtiyaçtan kaynaklı olduğunu vurgulayan Yücel, “Özetle bedelini peşin ödediğimiz emeklilik hakkımızın, insanca yaşamımızın güvencesi olması gerekir. Türkiye’nin imzacısı olduğu uluslararası sözleşmeler; herkesin sendika kurabileceğine hükmetmektedir. Yine anayasamızın 90. Maddesinde iç hukukun uluslararası sözleşmelerle çelişmesi durumunda, uluslararası sözleşmeler esas alınır denmektedir” ifadelerini kullandı.

“KAPATMA DAVASI SİYASİ BİR TERCİHTİR”

Yücel, “İç hukukta bir düzenleme yapılmamışsa, sorun bizim değil, sorun yasa koyucularındır. Haklar yasadan önce geleceği bütün hukuk çevrelerinin üzerinde mutabık kaldığı bir gerçektir. Bu nedenle; ilgili iş mahkemesinin Tüm Emeklilerin Sendikası’nı kapatması bize göre hukukla bağdaşmayacaktır. Zaten idarenin kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla ilgisi yoktur” diye belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.