Örste demir dövüldü

Örste demir dövüldü
Düzenlenen Nevruz kutlamalarında örste demir döven Vali Kadir Çalışıcı, "Büyük Türk milletinin Ergenekon’dan çıkma zamanı geldi, şimdi Kızılelma’ya yürüme zamanıdır" dedi. Eskişehir Valiliği ve Türk Ocağı tarafından...

Düzenlenen Nevruz kutlamalarında örste demir döven Vali Kadir Çalışıcı, "Büyük Türk milletinin Ergenekon'dan çıkma zamanı geldi, şimdi Kızılelma'ya yürüme zamanıdır" dedi.
Eskişehir Valiliği ve Türk Ocağı tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda organize edilen Nevruz kutlama programı, renkli görüntülere sahne oldu. Kendisine honca tepsisinde semen hediye edilen Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, yaptığı konuşmada, Nevruz'un yeni gün, yeni bir başlangıç, yeniden doğuş anlamına geldiğini belirterek, tarihte çok büyük ihanetlere maruz kalan ve Ergenekon'a sığınan Türk milletinin, burada güçlendiğini ve 21 Mart'ta yeniden doğduğunu anlattı. Çalışıcı, "'Şimdi, Kızılelma'ya yürüme zamanıdır. Büyük Türk milletinin Ergenekon'dan çıkma zamanı gelmiştir. Kızılelma'ya gidecektir, Kızılelma'ya yürüyecektir'' dedi.
Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ise Nevruz'un baharın gelişini, Türklüğün yeniden ortaya çıkışını ve dirilişini ifade ettiğini ve Türklüğün en büyük milli bayramı olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından Vali Kadir Çalışıcı örste demir dövüp, kutlamaları başlattı. Daha sonra Kütahya Türk Ocağı mehter takımı gösterisiyle salonu dolduran vatandaşları coşturdu.
Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu kutlamalar, aşıklar şöleni ve konserlerle devam etti. Öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri de program çerçevesinde dağıtıldı.
Nevruz kutlamalarına, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, çok sayıda yetkili, eğitim için 57 ülkeden Eskişehir'e gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.