Osmangazi'de Kafkas gösterisi

Osmangazi’de Kafkas gösterisi
Eskişehir Kuzey Kafkas Derneği tarafından Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen halk dansları gösterisi ilgi ile izlendi. Gösterinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAF-FED)...

Eskişehir Kuzey Kafkas Derneği tarafından Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen halk dansları gösterisi ilgi ile izlendi. Gösterinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAF-FED) Genel Başkanı Cihan Candemir, Çerkezler olmadan açılımın ve toplumsal barışın olacağına inanmadığını söyledi. Candemir, açılım sürecinin biraz sıkıntılı geçtiğini ifade etti.
Çerkez toplumunun açılım sürecine büyük katkılarının olacağını düşündüklerini belirten Candemir, şöyle konuştu: ''Bunu da sürekli gündeme getiriyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile konuştuk. Açılım, demokrasi ve hürriyet tüm insanlara lazım insan hakları çerçevesi içerisinde ama barış içerisinde tüm toplumu bir araya getirecek ve kucaklayacak bir yapı içerisinde açılımın olması gerekiyor. Çerkezler olarak açılımın tam içerisindeyiz, göbeğindeyiz, her yerindeyiz. Çerkezler olmadan açılımın ve toplumsal barışın olacağına inanmıyorum. Biz herkesle barışık, herkesi seven bir toplumuz bu kapsamda biz örneğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.